Смачний салат з маринованим оселедцем, редискою, молодою картоплею і зеленню. Любителям оселедця.
Інгредієнти
заправка
- Оливкова олія (холодного віджиму, можна замінити на соняшникову холодного віджиму) - 3 ст. л.
- Гірчиця (в зернах, дижонская, будь-яка) - 1 ч. л.
- Сік лимонний (свіжовичавлений) - 1 ст. л.
- Сіль (у мене морська, за смаком)
- Перець чорний (мелений, за смаком)
салат
- Картопля (молода) - 3 шт
- Редис - 5 шт
- Перець болгарський (у мене зелений) - 1 шт
- Перець чилі (опціонально, за смаком)
- Оселедець (філе від половини оселедця, маринована) - 1 шт
- Зелень (петрушка і кріп)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
У салаті я буду використовувати молоду картоплю прямо в шкірці, тому я її помила із застосуванням щітки і поставила варити. Молода картопля вариться дуже швидко. Робимо заправку. В масло оливкове кладемо діжонську гірчицю в зернах. З лимона віджимаємо 1 ст л соку і відправляємо в масло. Ви можете замінити оливкове масло на соняшникову, гірчицю діжонську - на звичайну, але мій варіант смачніше для мене.
Солимо і перчимо до смаку інгредієнти для заправки і ретельно з'єднуємо.
Редис ріжемо тонко. У мене досить велика редиска і я її нарізала напів-кружечками. Тонко ріжемо перець болгарський. Якщо ви хочете погостріше наріжте ще перець чилі за смаком. Відправляємо редис і перець в посуд, заливаємо половиною заправки. Перемішуємо.
Картопля зварилася. Я її не буду чистити від шкірки, а буду різати прямо з нею. Молоду картоплю люблю такою. Якщо вас бентежить це, то почистіть. Ріжемо картоплю досить великими часточками. Відправляємо в інший посуд і додаємо решту заправки, перемішуємо.
Оселедець маринований можна купити готовий, а можна філе солоного оселедця порізати на шматочки, залити оцтом 7% або бальзаміком, трохи потримати в ньому і вийняти. Можна в оцет додати ріпчасту цибулю. Зелень ріжемо довільно. Зелені багато не буває, кладіть на свій смак.
Я буду салат викладати шарами. Взяла велике блюдо і виклала спочатку картоплю. Другий шар - маринований оселедець, трохи присипала зеленню.
Наступним шаром викладаємо редис з болгарським перцем (і перцем чилі). Присипаємо зверху салат зеленню.
Подаємо.
За бажанням, перед тим як викласти салат в порційні тарілки, можна його перемішати. Любителям оселедця. Це смачно!
Коментувати