Майже салат з капусти по-італійськи, тільки листя салату я замінила на листя молодої білокачанної капусти. Одні вітаміни і, звичайно, від капусти абсолютно смак не зіпсувався. Спробуйте!
Інгредієнти
для салату
- Капуста білокачанна / Капустa (5 листів молодої капусти) - 150 г
- Зелень (2 гілочки петрушки і 1 перо зеленої цибулі) - 3 гіл.
- Цибуля червона (маленька) - 1 шт
- Огірок - 1 шт
- Помідори черрі - 8 шт
- Оливки зелені - 10 шт
- Моцарелла (маленька упаковка сиру в кульках) - 1 упак.
- Сіль - 0,5 ч. л.
для заправки
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Мед (рідкий) - 1 ч. л.
- Лайм - 0,5 шт
- Перець чорний (за смаком) - 0,25 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Готуємо все для салату. Листя капусти відокремлюємо від качана, вирізаємо товсті прожилки, скручуємо рулоном і нарізаємо дуже тонко довгою локшиною.
Викладаємо в салатник і присаливаємо. Б'ємо капусту, щоб вона дала сік.
До капусти викладаємо тонко нарізану півкільцями червону цибулю, дрібно посічену зелень, оливки і огірок.
Ріжемо черрі половинками і так само - кульки моцарели. Відправляємо все в салатник. Робимо заправку. У масло додаємо мед, віджимаємо з половинки лайма сік, перчимо до смаку і ретельно розмішуємо.
Заправляємо салат.
Перемішуємо і коригуємо під себе смак. Додаємо сіль, якщо вам здалося її мало, і перець за смаком. Даємо салату постояти хвилин 15.
Вітамінний і свіжий, відмінний перекус або легка вечеря - просто чудовий салат! Смачного!
Коментувати