Салат з рибними фрикадельками і рисом

Мій чоловік рибалка, і цим все сказано. Доводиться вигадувати щораз рецепти по перетворенню риби у щось смачне. Пропоную спробувати смачний і недорогий салат з фрикадельками з миня і маринованими огірками.

Час приготування: 50 хвилин

Інгредієнти

фарш

  • Філе рибне - 350 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Перець чорний - 0,5 ч. л.
  • Сіль (без верху) - 1 ч. л.

салат

  • Яйце куряче (варене) - 1 шт
  • Рис - 0.5 скл.
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Перець болгарський - 1/4 шт

заправка

  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Перець чорний - 0.5 ч. л.
  • Цукор - 0.5 ч. л.
Беремо філе риби, в даному рецепті минь, але можна використовувати і будь-яку м'ясисту рибу (щуку, минтая і ін.), Видаляємо кісточки. Одне яйце варимо круто. Рис промити, всипати в киплячу підсолену воду, варити до готовності, близько 20 хвилин (залежить від сорту рису), але не переварюємо, щоб не перетворити в кашу. Злити воду через друшляк, остудити. Цибулю чистимо, відрізаємо 1/4 частину перця.
Філе і цибулю двічі прокручуємо через м'ясорубку, додаємо яйце, сіль, чорний перець, перемішати.
У сковороді розігріваємо олію і по пів чайної ложки опускаємо фарш в сковороду. Обсмажуємо до золотистого кольору і викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Готуємо заправку для салату.
У зручний для змішування посуд вичавлюємо сік лимона. Додаємо чорний перець, соєвий соус, олію. Виделкою злегка збиваємо всі інгредієнти.
Огірки ріжемо кубиками. Перець теж кубиками, але залишаємо трохи смужок для прикраси. Варене яйце ріжемо часточками. Акуратно перемішуємо рис, огірки, перець, рибні фрикадельки (залишити трохи для прикраси).
Викладаємо салат в салатник, зверху поливаємо заправкою, прикрашаємо. Наш салат з рибними фрикадельками і рисом готовий.
Всім смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі