У такий весняний час хочеться без кінця салату. Робимо сьогодні майже з однієї зелені, з хрусткими чіпсами весняний салат..., велику увагу приділимо заправці і від пікантного салату буде не відірватися!
Інгредієнти
основні
- Листя салату / Салат - 125 г
- Цибуля зелена - 0,5 пуч.
- Цибуля червона - 1 шт
- Огірок - 0,5 шт
- Оливки чорні - 1 горст.
заправка
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Оцет (яблучний) - 1 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Перець чилі - 2 пуч.
- Часник - 2 зуб.
- Приправа (середземноморські трави) - 1 ч. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Продукти миємо, чистимо.
Спочатку потрібно замаринувати в оцті червону цибулю хвилин на 5-10. Нарізати її півкільцями.
Огірок нарізати соломкою.
Салатний мікс у мене італійський, в ньому такі листочки: шпинат, рукола. Можна скористатися іншими видами салатів.
Висипати до них огірок.
Цибулю зелену нарізати дрібно. Чилі у мене сухий, настругати дрібно.
Додати до основного складу цибулю.
Робимо заправку. Часник подрібнити, можна вийняти серцевину, якщо дуже гострий. Налити оливкову олію. Додати соєвий соус, використовуємо легкий. Гірчицю взяла з зернятками, дуже подобається, ложка з гіркою. Трохи чилі посипати. Сік лимона для аромату. Італійські трави додати, склад: розмарин, чебрець, цибуля, паприка, шавлія, м'ята, базилік. Також можна вилити в заправку оцет з цибулі.
Замариновану цибулю відправити в салат.
Вилити на салат майже всю заправку.
Перемішати. Висипати жменю оливок без кісточок.
Чіпси робимо так: лаваш або, як у мене, кукурудзяний коржик. Підсушити в духовці або на сухій сковороді. Нарізати або поламати на шматочки.
Подати разом з салатом. Вилити решту заправки зверху. Відразу подавати. Смачного!
Коментувати