Салат "Зимовий вечір"

Замість традиційного Олів'є пропоную приготувати цей нескладний салат з листя салату і шинкою, а святковим його зробить подача в хлібних стаканчиках.

Інгредієнти

  • Шинка - 200 г
  • Сир напівтвердий - 100 г
  • Морква (середня, варена) - 1 шт
  • Яблуко (зелене, велике) - 1/2 шт
  • Цибуля зелена - 1/3 пуч.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Хрін - 1..2 ч. л.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Хліб (житній) - 4..6 скибками.
  • сіль
  • Листя салату / Салат (для подачі)
Шинку і варену моркву нарізати кубиками.
Яблуко очистити, видалити серцевину. Сир і яблуко нарізати кубиками, цибулю подрібнити.
Для заправки змішати майонез, хрін і соєвий соус. Кількість хрону регулюйте на свій смак.
Змішати всі інгредієнти салату і заправити соусом. При необхідності посолити.
Приготуємо стаканчики для подачі салату. Зі скибочки тостового хліба зрізати скоринки, розрізати навпіл, розкатати скалкою. Для краси в майбутньому в стаканчику можна вирізати віконця.
Змочити краю скибочок водою, з'єднати внахлест і щільно притиснути один до одного. Вийде ось такий стаканчик.
Духовку розігріти до 200 град і підсушити стаканчики до золотистого кольору (приблизно 7-10 хвилин). На блюдо викласти салатні листя, встановити стаканчики і наповнити їх салатом.
Салат з шинкою і сиром готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі