Замість традиційного Олів'є пропоную приготувати цей нескладний салат з листя салату і шинкою, а святковим його зробить подача в хлібних стаканчиках.
Інгредієнти
- Шинка - 200 г
- Сир напівтвердий - 100 г
- Морква (середня, варена) - 1 шт
- Яблуко (зелене, велике) - 1/2 шт
- Цибуля зелена - 1/3 пуч.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Хрін - 1..2 ч. л.
- Майонез - 3 ст. л.
- Хліб (житній) - 4..6 скибками.
- сіль
- Листя салату / Салат (для подачі)
Шинку і варену моркву нарізати кубиками.
Яблуко очистити, видалити серцевину. Сир і яблуко нарізати кубиками, цибулю подрібнити.
Для заправки змішати майонез, хрін і соєвий соус. Кількість хрону регулюйте на свій смак.
Змішати всі інгредієнти салату і заправити соусом. При необхідності посолити.
Приготуємо стаканчики для подачі салату. Зі скибочки тостового хліба зрізати скоринки, розрізати навпіл, розкатати скалкою. Для краси в майбутньому в стаканчику можна вирізати віконця.
Змочити краю скибочок водою, з'єднати внахлест і щільно притиснути один до одного. Вийде ось такий стаканчик.
Духовку розігріти до 200 град і підсушити стаканчики до золотистого кольору (приблизно 7-10 хвилин). На блюдо викласти салатні листя, встановити стаканчики і наповнити їх салатом.
Салат з шинкою і сиром готовий. Смачного!
Коментувати