Легкі салати з пекінки і яблука чудово поєднуються з гарячими м'ясними стравами, особливо з запеченим птахом. Приготуйте, це смачно!
Інгредієнти
- Пекінка - 350 г
- Яблуко (1 шт) - 150 г
- Морква (1 шт) - 100 г
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Фінік (10 шт) - 70 г
- Сметана - 300 г
Час приготування: 15 хвилин
Інгредієнти для нашого салату. Яблука краще брати соковиті кисло-солодкі. Для заправки салату можна взяти сметану або олію.
Шаткуємо капусту пекінку тонкою соломкою. Миємо та очищаємо яблука та моркву, з яблук видаляємо серцевину. Нарізаємо тонкою соломкою. Можна натерти на тертці для корейської моркви. Збризгуємо лимонним соком.
Миємо фініки, розрізаємо вздовж і видаляємо кісточку, нарізаємо тонкою соломкою, відправляємо в салат і акуратно перемішуємо.
Викладаємо в салатник, зверху прикрашаємо сметаною, листком петрушки і подаємо на стіл. Для тих людей, які дотримується дієти, салат заправляємо олією. Такий салат з пекінки і яблука можна зробити і з білокачанної капусти, тоді салат може простояти в холодильнику майже добу, якщо його не заправляти. Смачного!
Коментувати