Літні салати

Смачні і святкові літні салати, прості і легкі, вкусні і вишукані, гарні і дієтичні, корисні і дешеві, легенькі і оригінальні, популярні і цікаві. Швидкі, мясні і овочеві літні салати та закуски на святковий стіл з фото, з куркою без майонезу, із заправкою і майонезом, з капусти на олії, з крабовими паличками і тунцем. Рецепти літніх салатів до святкового столу на літо, без майонезу на зиму і для схуднення. Літній салат з овочів на день народження. Салати літні відрізняються своєю свіжістю і розмаїтістю. Хоча вони і виглядають дуже легковажно, в той же час відмінно живлять і дають заряд енергії на весь день.

Взимку дуже хочеться чогось літнього.

Інгредієнти

  • Кальмар - 2 шт
  • Помідори черрі - 8 шт
  • Перець болгарський (червоний) - 1 шт
  • Кріп - 1/4 пуч.
  • Часник - 2 зуб.
  • Олія (нерафінована) - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Салат з мотивів всім відомого салату Табуле. Крупа і овочі - чудове поєднання. Свіжо і вітамінно, ситно, але не важко, яскраво і корисно, пісне, просто і смачно. Категорія - літні салати без майонезу. Чудовий самодостатня вечеря. Дуже зручний варіант смачного салату на швидку руку. Крупа може бути будь-яка: рис, гречка, пшоно. Заходьте в гості.

Інгредієнти

  • Крупа перлова (заздалегідь відварена) - 1 скл.
  • Редис - 5 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Помідори черрі - 5 шт
  • Кріп - 1 пуч.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Сік лимонний
  • Сіль
  • Перець чорний (свіжозмелений)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Дуже простий салат з категорії - літні салати, який я недавно побачила в телевізорі. Кухар, який його представляв, назвав його якось по-корейськи, і я не запам'ятала, але дуже здивувалася, що в цьом салаті з перцю немає соєвого соусу. Адже у мене, як і у багатьох, є стереотип, що якщо корейський салат, то обов'язково з соєвим соусом. Але салат все ж виходить гострим, про що кухар і я попереджаємо. Я зробила деякий відступ, а саме, у використанні двох видів перцю - червоного і зеленого, а в оригіналі був тільки зелений.

Інгредієнти

  • Йогурт - 4 ст. л.
  • Перець солодкий червоний - 1/2 шт
  • Перець болгарський (зелений) - 1/2 шт
  • Кінза - 1 пуч.
  • Олія кунжутна - 1 ч. л.
  • Сік лимонний (в оригіналі лайма) - 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий

Дуже простий і дешевий рецепт салату, такий знайомий, але маленька родзинка у вигляді форелі і сирних чіпсів порадує вас і ваших улюблених. Рецепт із серії - літні салати з редиски. Смачно, і швидко, просто і вишукано. Покуштуєте?

Інгредієнти

  • Помідор - 2 шт
  • Огірок - 2 шт
  • Редис - 4 шт
  • Листя салату / Салат (Айсберг) - 1/2 вилок
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Соєвий соус (солодкий) - 1 ст. л.
  • Форель (слабосолона) - 6 скибок.
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Кунжут (білий і чорний) - 1 ст. л.
  • Пармезан (тертий на дрібній тертці) - 2 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Цей овочевий салат нескладний, не напружує. Різновидів цієї вірменської страви - купа. Під шашличок (та й просто так) йде "на Ура!". Звичайно, це більш "літній рецепт", коли овочевий сезон. Але і з привізних виходить не погано. Овочі можна запекти на мангалі, а можна і в духовці (але це буде вже зовсім не той гешефт).

Інгредієнти

  • Баклажан (3 шт) - 0.65 кг
  • Перець болгарський (2 шт) - 0.45 кг
  • Помідор (2 шт) - 0.55 кг
  • Цибуля червона (1 шт) - 0.15 кг
  • Часник (3 зуб.) - 12 г
  • Кінза - 1/2 пуч.
  • Сік лимонний
  • Сіль

Час приготування: 45 хвилин

Пропоную Вашій увазі літній салат з таких ось овочів. Поверьте - це дуже смачно, сам не вірив, але ось вчора змайстрував і майже весь сам і з'їв. Правда ось доньці трохи дісталося. Вона ще попросила такий же. Салат з огірків - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Огірок - 2 шт
  • Помідор (зелених і 2 штуки стиглих) - 3 шт
  • Сік томатний (для заправки) - 100 мл
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Перець червоний пекучий (за смаком.) - 2 пуч.
  • Бальзамик (для заправки) - 1 ст. л.
  • Соєвий соус (для заправки) - 4 ст. л.
  • Сіль
  • Приправа (я використовував "прованські трави")
  • Сир твердий - 100 г
  • Оцет (винний з рожевого винограду) - 1 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Легкий, свіжий, літній салат з брокколі за 5 хвилин.

Інгредієнти

  • Брокколі - 80 г
  • Оливки чорні - 50 г
  • Помідор (середній) - 1 шт
  • Капуста пекінська (лист) - 1
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Кунжут - 1 \ 2 ч. л.
  • Сіль
  • Сік лимонний

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 4

Готуємо дуже смачні літні салати з помідорів, базиліка і фети. Подрібнений базилік і маринована цибуля дають багатий, насичений смак салату, а стиглі помідори і фета чудово доповнюють і відтіняють його. Салати на день народження - категорія салату.

Інгредієнти

  • Базилік (великий пучок зеленого базиліка) - 1 пуч.
  • Цибуля червона (можна взяти білу салатну або звичайний ріпчасту) - 0.5 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Помідор - 4 шт
  • Фета (можна взяти бринзу) - 150 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Літні смачні овочі, м'ясо і сир. Літній, ситний, але не важкий салат з м'ясом. Прекрасний сніданок перед довгою прогулянкою або відмінна вечеря. Готую такий салат не рідше трьох разів на тиждень. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • М'ясо (відварне або запечене, будь-яке нежирне м'ясо) - 100 г
  • Помідори черрі - 200 г
  • Перець болгарський - 100 г
  • Огірок - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Пармезан - 40 г
  • Бальзамик - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 3

Дуже легкий, соковитий салат, і смачний соус!

Інгредієнти 

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець болгарський (жовтий) - 1 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Тунець (консервований) - 200 г
  • Листя салату / Салат - 1/2 пуч.
  • Цибуля зелена (2 пір'їнки)
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Кетчуп - 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чилі (мелений) - за смаком

Час приготування: 20 хвилин

Пропоную вітамінний салат із зелені, редиски і огірка. Рецепт із серії - салати літні. Зелень взяла, що виросло в "городі" на підвіконні (базилік, петрушка, культивована черемша-дикий часник, зелена рукола, чабер). Салат з руколи без часнику, щоб він не перебивав смак зелені. Прекрасне доповнення до відвареного курячого м'яса.

Інгредієнти

  • Зелень (невелика) - 1 пуч.
  • Огірок - 50 г
  • Редис - 3 шт
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1/4 ч. л.
  • Сіль
  • Перець духмяний - 1/2 ч. л.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 1