Смачний салат Олів'є з яловичої печінки

Ситний салат з яловичої печінки. Чудово на вечерю. Також підійде і на святковий стіл на день народження. Можна готувати як салат на Новий рік. Не за горами Новий Рік, а який Новий Рік без салату олів'є.

Інгредієнти

для печінки

  • Печінка яловича - 250 г
  • Цибуля-порей (~ 10 см) - 1 шт
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 1/4 ч. л.

для заправки

  • Сметана - 100 г
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1/8 ч. л.
  • Цукор (за смаком) - 1/4 г
  • Кріп - 1 гілочка
  • Перець чорний (за смаком) - 1/8 ч. л.

для салату

  • Картопля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Горошок зелений (консервований) - 100 г
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Яйце перепелине - 6 шт

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 3

У сотейник налила олію соняшникову, розігріла її і виклала порізану цибулю-порей кільцями. Обсмажила пару хвилин.
До цибулі відправила порізану довгими тонкими шматочками печінку яловичу. Трохи обсмажила і посолила за смаком. Зробила до готовності хвилин 10, не до повного випаровування соку. Печінка залишилася не сухою.
Картоплю і моркву можна зварити заздалегідь або в СВЧ 10 хвилин при потужності 800 в скляній банці, налив в неї води до половини. Дрібно ріжемо.
Так само дрібно ріжемо огірки. Моркву, картоплю, печінку разом з цибулею, зелений горошок і огірки відправляємо в салатник.
Робимо заправку. У сметану кладемо гірчицю, наливаємо сік лимонний, посічену гілочку кропу. Все з'єднуємо.
Солимо за смаком і кладемо цукор теж за смаком. Якщо їстимуть діти, то перець можна не додавати, а так можна поперчити заправку. Знову все з'єднуємо.
Викладаємо заправку в салатник.
Перемішуємо. Яйця перепелині потрібно відварити. Вони нам знадобляться для подачі. Хоча їх можна відразу додати в салат. З половинками яєць салат буде виглядати гарніше.
Подаємо. Викладаємо наш салат з яловичої печінки на тарілку, доповнюємо половинками яєць перепелиних і прикрашаємо гілочками кропу. Любителям печінки! Я просто обожнюю печінку будь-яку. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі