Ситний салат з яловичої печінки. Чудово на вечерю. Також підійде і на святковий стіл на день народження. Можна готувати як салат на Новий рік. Не за горами Новий Рік, а який Новий Рік без салату олів'є.
Інгредієнти
для печінки
- Печінка яловича - 250 г
- Цибуля-порей (~ 10 см) - 1 шт
- Олія соняшникова - 1 ст. л.
- Сіль (за смаком) - 1/4 ч. л.
для заправки
- Сметана - 100 г
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Сіль (за смаком) - 1/8 ч. л.
- Цукор (за смаком) - 1/4 г
- Кріп - 1 гілочка
- Перець чорний (за смаком) - 1/8 ч. л.
для салату
- Картопля - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Горошок зелений (консервований) - 100 г
- Огірок маринований - 3 шт
- Яйце перепелине - 6 шт
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 3
У сотейник налила олію соняшникову, розігріла її і виклала порізану цибулю-порей кільцями. Обсмажила пару хвилин.
До цибулі відправила порізану довгими тонкими шматочками печінку яловичу. Трохи обсмажила і посолила за смаком. Зробила до готовності хвилин 10, не до повного випаровування соку. Печінка залишилася не сухою.
Картоплю і моркву можна зварити заздалегідь або в СВЧ 10 хвилин при потужності 800 в скляній банці, налив в неї води до половини. Дрібно ріжемо.
Так само дрібно ріжемо огірки. Моркву, картоплю, печінку разом з цибулею, зелений горошок і огірки відправляємо в салатник.
Робимо заправку. У сметану кладемо гірчицю, наливаємо сік лимонний, посічену гілочку кропу. Все з'єднуємо.
Солимо за смаком і кладемо цукор теж за смаком. Якщо їстимуть діти, то перець можна не додавати, а так можна поперчити заправку. Знову все з'єднуємо.
Викладаємо заправку в салатник.
Перемішуємо. Яйця перепелині потрібно відварити. Вони нам знадобляться для подачі. Хоча їх можна відразу додати в салат. З половинками яєць салат буде виглядати гарніше.
Подаємо. Викладаємо наш салат з яловичої печінки на тарілку, доповнюємо половинками яєць перепелиних і прикрашаємо гілочками кропу. Любителям печінки! Я просто обожнюю печінку будь-яку. Смачного!
Коментувати