Солоний перець, фарширований сиром

Шалено смачний рецепт фаршированих перців сиром і сметаною. Рецепт популярний на Балканах, там такий перець продають на ринку в молочних відділах. Поєднання кисломолочних продуктів з солоним перцем хоч і незвичне, але шалено смачне. З смачним хлібом або коржиками, з будь-яким гарніром це блюдо не залишить нікого байдужим. Спробуйте один раз приготувати цей салат з перцем, сиром, і запевняю вас, він міцно закріпиться в вашому меню.

Інгредієнти

  • Перець солодкий (не болгарський, тонкостінний, у мене Білозерка) - 1.2 кг
  • Сир (жирність 9% і вище, краще домашній) - 400 г
  • Сметана (жирність 20% і вище) - 1.2 кг
  • Сіль (може знадобиться і 3) - 2 ч. л.
Перець помити, зрізати верхню шапочку і добре почистити. Дуже важливо, щоб не залишилося жодного зернятка, тому потрібно дуже добре почистити. Почищений перець добре натерти сіллю всередині і зовні, перевертаємо догори дригом і викладаємо або на решітку або в миску як вам зручніше. Накриємо його кришкою або рушником і залишаємо так на 24 години. Після закінчення цього часу перець стає м'яким. Для начинки змішаємо сир зі сметаною і сіллю. Суміш повинна вийти солоної, любите побільше додайте 3 ч. л. солі, трохи менше 2. Зазвичай перець солять в пластикових відерцях. У мене такого не було, я взяла супницю. На дно викладаємо шар начинки, потім фаршируємо перці і викладаємо шарами. Кожен шар промазуємо начинкою. Верхній шар теж добре промажем начинкою, закриємо кришкою, щоб не потрапляло повітря і відправляємо в холодильник. Наш салат з сиром буде готовий через 3-4 дні. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі