Я люблю сирий буряк, та й кажуть, корисний він для організму, хоча я і не роблю з корисності культу. Я готую різні варіації салатів з сирого буряка. Цей рецепт "супер корисний" - йде з йогуртовою заправкою, яка включає, зокрема, оливкову олію та інші корисності. Дуже добре підходить для легкого сніданку. Але, найголовніше - салат смачний. На мій погляд він вдало поєднує солодкість буряка з кислинкою йогурту, помідорів і лимонного соку. Пекучий перець і часник надають пікантність (в ранковій версії часник доводиться опускати). Сподіваюся, що комусь ще сподобається.
Інгредієнти
- Буряк (сирий) - 1/4 шт
- Помідор (діаметром близько 8 см) - 1/2 шт
- Часник - 1 зуб.
- Перець червоний пекучий (я беру дуже гострий перець - хабаньеро, відрізаю 4 колечка, шириною 1 мм - він може бути червоний або оранжевий)
- Петрушка (гілочки) - 4
- Йогурт (я беру грецький знежирений йогурт без араматізаторов) - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сіль
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 1
Буряк нарізаємо на скибочки, товщиною 1 - 2 мм.
Складаємо скибочки один на інший - стопкою, і нарізаємо соломкою 1 - 2 мм.
Викладаємо в тарілку або миску.
Помідор нарізаємо кубиком 1 см, додаємо до буряка і поливаємо лимонним соком.
Готуємо заправку. Беремо йогурт і викладаємо його в мисочку.
Дрібно нарізаємо перець, часник і петрушку.
Додаємо до йогурту оливкову олію, перець, часник і петрушку. Солимо і ретельно перемішуємо. Масло має "розчинитися" в йогурті.
Додаємо заправку в салат, добре перемішуємо і подаємо. Салат готовий. Можна подавати зі скибочкою підсмаженого в тостері житнього хліба. Смачного!
Коментувати