Вирішила спробувати приготувати чіпси або хмиз з крабових паличок. Треба сказати, що очікування мої залишилися далеко позаду результату. Хрусткі, повітряні, з ароматом крабів. На радощах презентую бонус до рецепту - салат з їх участю. Готуйте салат з листя салату, він смачний.
Інгредієнти
- Крабові палички - 3 шт
- Олія (для смаження)
- Листя салату / Салат (Айсберг)
- Водорості (чука)
- Помідори черрі
- Авокадо - 1 шт
- Оливкова олія (для заправки)
- Соєвий соус (для заправки)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Розморозити крабові палички. Розкрутити палички і нарізати смужками.
Викласти на паперовий рушник і підсушити протягом години (можна цей крок пропустити).
Розігріти на сковороді велику кількість масла (близько 1 см глибиною), помістити в масло палички і смажити до затвердіння і золотистого кольору, постійно помішуючи. Завдяки помішуванню чіпси вийдуть кучеряві і пупирчаті.
Готові чіпси викласти на серветки, щоб позбутися від надлишків олії.
Тепер обіцяний бонус - робимо салат. Салат «Айсберг», водорості чука, авокадо, помідори черрі з'єднати в бажаної пропорції. Перемішати руками - в цьому немає нічого страшного, навіть навпаки, ви з салатом відчуєте один одного)
Тепер сервіруємо блюдо: спочатку викладаємо салат, потім прикрашаємо його кучериками сурімі. Рекомендую подавати з оливковою олією і соєвим соусом, щоб кожен міг сам заправити свій салат. І пригощаємо гостей - хай гадають, що за делікатес красується на вершині. Або ж налітайте на снеки. Смачного!
Коментувати