Це мій улюблений святковий овочевий салат з брокколі. Спробувала я його в Маньчжурії десять років тому і закохалася практично відразу. З тих пір намагаюся готувати якомога частіше. Ці салати з олією дуже добре подавати на святковий стіл - він малокалорійний і його можна спокійно лопати протягом усього вечора. Суцільна користь і насолода смаком. Якщо у вас брокколі своя, то можна і не бланшувати її окропом, а класти в салат сирою.
Інгредієнти
- Брокколі (дрібна) - 1 вилок
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Перець солодкий (невеликий) - 1 шт
- Помідор (середні, у мене на гілочці) - 3 шт
- Яйце куряче (варене круто) - 2 шт
- Часник - 2 зуб.
- Петрушка - 3 гіл.
- Цибуля зелена (для посипання салату) - 1 гіл.
- Оцет (рисовий коричневий) - 1 ст. л.
- Цукор коричневий - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Олія кунжутна (по можливості) - 1 ч. л.
- Кунжут (для посипання) - 1 пуч.
Брокколі розібрати на суцвіття, зручні для поїдання. Залити крутим окропом на 1 хвилину, злити і добре остудити брокколі під струменем крижаної води. Потім дуже добре обсушити - від цього залежить смак салату.
Промиті і висушені овочі крупно нарізати. Яйця розрізати на 8 частин. Цибулю зручніше різати вздовж цибулини. З петрушки обірвати листя, стебла не знадобляться. Часник дрібно порубати, давілкой не користуватися.
Викласти овочі та яйця в миску поверх брокколі.
Змішати оцет, соєвий соус і цукор, добре розмішати. Потім влити тонкою цівкою масло і добре розмішати. Додати кунжутне масло - по можливості. Акуратно перемішати салат, накрити плівкою і прибрати в холодильник на годину - обмінятися смаками і враженнями.
Перед подачею посипати рубаною зеленою цибулею і кунжутом. Смачного!
Коментувати