Святковий рецепт з кальмарів

Смачний салат з сиром і кальмарами з таким складом може бути тільки святковим. Дорого, скажете ви. Згодна, відповім я вам, але додам - а скільки у нас тих свят? Багато, скажете ви! А я відповім, але Новий Рік раз на рік! А як смачно! А як око радіє. Ну, ось хотіла вам запропонувати... Ікрою можна і не прикрашати... А з нею можна і сердечко викласти, і циферку. Якось так. Салат з руколи дуже смачний, спробуйте.

Інгредієнти

Салат

  • Кальмар (тушки) - 2 шт
  • Картопля (невеликі бульби) - 2 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Ікра червона - 1 ст. л.
  • Ікра рибна (ікра палтуса) - 1 ст. л.

Заправка

  • Йогурт (натуральний) - 100 г
  • Гірчиця (зерниста) - 0.5 ч. л.
  • Сіль
  • Перець чорний (свіжозмелений)

Крім того

  • Листя салату (в даному випадку рукола)
  • Сир твердий (для прикраси) - 50 г
  • Яйце перепелине (для прикраси) - 5 шт

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Тушки кальмарів промити, зняти плівки, видалити хітинові пластинки, покласти в киплячу підсолену воду на 2 хвилини.
Остудити, порізати дрібними кубиками.
Зварити картоплю в мундирі, остудити, почистити, порізати дрібними кубиками. Яйця зварити круто, остудити, почистити, нарізати кубиками. Сир потерти на дрібній тертці.
Для соусу змішати натуральний йогурт із зерновою гірчицею, за смаком додати сіль та свіжозмелений чорний перець.
На блюдо за допомогою кулінарного кільця викласти шар кальмарів.
Викладати шари в довільному порядку,
розмазуючи их заправкою.
Прикрасити червоною та «чорною» ікрою за бажанням. Навколо викласти листя руколи, присипати тертим сиром, викласти половинки перепелиних яєць. Святковий салат з кальмарів готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі