У кожної господині, навіть при наявності одного і того ж набору продуктів, салат з куркою виходить різним. Але через те що в нашій родині цей рецепт салату на різдво є улюбленим, то і готую я його часто. Ось вирішила поділитися своїм рецептом салату з яйцями. Заходьте, може кому то і мій варіант стане в нагоді, адже грядуть новорічні свята. Інгредієнти дані дуже умовно. Щоразу кількість може варіюватися в залежності від чисельності компанії.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
- Майонез - 400 г
- Філе куряче - 500 г
- Олія (для смаження, за смаком)
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 4 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний (за смаком)
- Картопля - 6 шт
- Яйце куряче - 4 шт
- Горошок зелений (консервований) - 200 г
- Огірок солоний (за смаком)
- Желатин - 10 г
Прикраса
- Яйце перепелине - 6 шт
- Петрушка (за смаком)
- Каперси (за смаком)
Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 10
Замість докторської ковбаси, яку зазвичай в радянські часи використовували в салаті, я використовую куряче філе. Але, щоб салат був соковитим і смачним, я тушу його з цибулею і морквою. Обсмажуємо на олії цибулю до м'якості. Поки смажиться цибуля, нарізаємо морквину кубиками (розмір вибираєте самі, хто любить дрібніше, хто більше). Відправляємо моркву в сковорідку до цибулі і також тушкуємо. Нарізаємо кубиками куряче філе. Відправляємо до овочів. Солимо і перчимо до смаку і тушкуємо до готовності, охолоджуємо.
Поки готуеться курка, чистимо картоплю і нарізаємо кубиком. Варимо картоплю в підсоленій воді з 1 столовою ложкою оцту. Оцет не дозволить картоплі розваритися. Відкидаємо картоплю на друшляк, даємо воді стекти і охолоджуємо. Варимо круто яйця, чистимо.
До остудженого м'яса додаємо нарізані яйця, горошок, нарізані солоні огірки. Все перемішуємо, додаємо майонез за смаком, але трохи менше, ніж зазвичай.
У приготуванні салату з курки використовуємо свій улюблений майонез. Частину використовуємо для самого салату, а частину для змащування форми. Замочити желатин хвилин на 10. Потім розпустити його на водяній бані, остудити. Форму, в яку будемо укладати салат (у мене звичайний салатник скляний), обертаємо плівкою і відправляємо в морозилку остуджувати. Вона повинна бути дуже холодною. Змішуємо майонез з остиглим желатином. Виймаємо форму з морозилки. Наливаємо майонезне желе в форму і акуратно тонким шаром розподіляємо по всій формі. Через те що форма холодна, то майонез досить швидко почне схоплюватися. Укладаємо салат з курки в форму, зверху розподіляємо тонким шаром майонез. Обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, до повного застигання. У мене з цієї кількості інгредієнтів вийшло два салатника.
Виймаємо салат з холодильника, накриваємо посудом, на якому будемо подавати салат і перевертаємо. Звільняємо від плівки і прикрашаємо за своїм бажанням. У мене перепелині яйця, зелень та каперси. Наш салат з курки готовий. Смачного!
Коментувати