Особисто мені цей салат з перцем дуже припав до смаку. Робила в двох варіантах: в гострому і без перцю чилі. Подобаються обидва. У гострому, правда, смак інших овочів не так відчувається, але теж смачно. Та й готуються ці овочеві салати досить швидко. Загалом - всім раджу.
Інгредієнти
- Гарбуз - 250 г
- Перець болгарський - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник (в сенсі 1 головка) - 1 шт
- Чебрець (3 гілочки свіжого чебрецю) - 3 шт
- Перець чилі (не обов'язково) - 0,3 шт
- Бальзамик - 1 ст. л.
- Олія (в ідеалі - оливкова, але можна рафіновану соняшникову або кукурудзяну) - 2 ст. л.
- Сіль (за смаком)
- Кріп (за смаком)
- Петрушка (за смаком)
- Бринза (можна взяти адигейський сир) - 50 г
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 2
Від гарбуза відрізаємо шматок близько 200-250 гр, очищаємо, нарізаємо кубиками.
Перець звільняємо від насіння, ріжемо смужками.
Цибулю нарізаємо пір'ями.
Часник розбираємо на зубки, очищаємо від лушпиння, з чебрецю обриваємо листочки.
Якщо хочете гострий салат, то нарізаємо третину гострого перцю.
Всі овочі викладаємо в один шар у форму для запікання.
Посипаємо чебрецем, солимо до смаку.
Поливаємо олією і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 15 хвилин.
Виймаємо, поливаємо бальзамічним оцтом, перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин.
Поки салат доходить до готовності, обриваємо з зелені листочки. Листя петрушки для краси я залишила цілими.
Кріп дрібно порубала.
Нарізаємо бринзу кубиками.
Виймаємо овочі з духовки, додаємо бринзу і зелень, подаємо на стіл. Смачного!
Коментувати