Теплий гарбузовий салат з бринзою

Особисто мені цей салат з перцем дуже припав до смаку. Робила в двох варіантах: в гострому і без перцю чилі. Подобаються обидва. У гострому, правда, смак інших овочів не так відчувається, але теж смачно. Та й готуються ці овочеві салати досить швидко. Загалом - всім раджу.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 250 г
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник (в сенсі 1 головка) - 1 шт
  • Чебрець (3 гілочки свіжого чебрецю) - 3 шт
  • Перець чилі (не обов'язково) - 0,3 шт
  • Бальзамик - 1 ст. л.
  • Олія (в ідеалі - оливкова, але можна рафіновану соняшникову або кукурудзяну) - 2 ст. л.
  • Сіль (за смаком)
  • Кріп (за смаком)
  • Петрушка (за смаком)
  • Бринза (можна взяти адигейський сир) - 50 г

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Від гарбуза відрізаємо шматок близько 200-250 гр, очищаємо, нарізаємо кубиками.
Перець звільняємо від насіння, ріжемо смужками.
Цибулю нарізаємо пір'ями.
Часник розбираємо на зубки, очищаємо від лушпиння, з чебрецю обриваємо листочки.
Якщо хочете гострий салат, то нарізаємо третину гострого перцю.
Всі овочі викладаємо в один шар у форму для запікання.
Посипаємо чебрецем, солимо до смаку.
Поливаємо олією і відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 15 хвилин.
Виймаємо, поливаємо бальзамічним оцтом, перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин.
Поки салат доходить до готовності, обриваємо з зелені листочки. Листя петрушки для краси я залишила цілими.
Кріп дрібно порубала.
Нарізаємо бринзу кубиками.
Виймаємо овочі з духовки, додаємо бринзу і зелень, подаємо на стіл. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі