Теплий варіант з апельсиновим соусом

Два роки тому на Різдво ми з родиною обідали в ресторані "Небесний замок". Я в той час "сиділа" на дієті і замовила собі цей салат з апельсином. Мої чоловіки скептично ображали мене. Це дуже смачно! Пропоную вам рецепт салату з морепродуктів таким, як його побачила я.

Інгредієнти

  • Коктейль морський - 400 г
  • Джем (апельсиновий) - 2 ст. л.
  • Апельсин - 1 шт
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Фісташки (подрібнені) - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Імбир (тертий корінь) - 1 ч. л.
  • Оцет (винний) - 1 ч. л.
  • Соус (чилі) - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Листя салату / Салат (листовий) - 2 шт

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Беремо заморожений морський коктейль і даємо йому відтанути. Відталий коктейль промокаємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
Обсмажуємо морепродукти на рослинному маслі (2 ст. ложки), на максимальному вогні близько 4 хвилин, безперервно помішуючи. Знімаємо з плити.
Готуємо соус. Дрібно нарізаємо зубчик часнику і натираємо на тертці корінь імбиру.
З половини апельсина видавлюємо сік.
На сковороду наливаємо 1 ст. ложку рослинного масла, кладемо подрібнені імбир і часник, злегка обсмажуємо, помішуючи.
Додаємо до часнику з імбиром апельсиновий джем. Перемішуємо.
Додаємо апельсиновий сік, винний оцет, соус чилі і соєвий соус.
Все перемішуємо і варимо пару хвилин до загустіння соусу.
Беремо блюдо (тарілку) для сервірування, на неї кладемо порвані листя салату.
На листя кладемо обсмажені морепродукти. Поливаємо морепродукти теплим апельсиновим соусом. Зверху салат посипаємо подрібненими фісташками і по периметру - солодкою паприкою. Прикрашаємо салат колом апельсина і подаємо теплим. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі