На святковому столі на різдво хочете бачити легкі і апетитні страви? Погляньте тоді на теплі салати з куркою і овочами. Ніжна курочка, овочі і пікантна заправка - прекрасна ідея, на мій погляд. Раджу цей салат на Різдво! Всього за півгодини у вас на столі буде чудове блюдо, яке підійде і для обіду, і для вечері. Овочі можуть бути будь-якими. Солодкий перець, баклажани, наприклад, можна попередньо підсмажити на грилі.
Інгредієнти
- Куряча грудка - 2 шт
- Сіль і перець - за смаком (+ трохи масла для смаження)
- Оливкова олія - 2/3 скл.
- Соєвий соус - 1/4 скл.
- Винний оцет - 1/4 скл. (або рисовий)
- Часник - 2 зуб.
- Імбир - 1 ч. л. (свіжий)
- Цукор - 2 ч. л. (краще коричневий)
- Перець - за смаком
- Мікс-салат - 250 г
- Червона цибуля - 1 шт
- Помідори - 3-4 шт (можна черрі)
- Насіння кунжуту - 2 ч. л.
Кількість порцій: 4-6
Грудку вимити, обсушити, трохи підсолити і поперчіть. Обсмажте до готовності на сковороді або грилі.
Поки смажиться курка, очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю.
Наріжте помідори.
У чашу блендера відправте тертий імбир і часник, влийте масло, оцет та соєвий соус. Додайте цукор і перець за смаком. Перемішайте до однорідності.
У глибокій мисці з'єднайте мікс-салат і овочі.
Вилийте половину заправки і акуратно перемішайте.
Готову курочку зніміть і наріжте кубиками.
Полийте заправкою.
Додайте кунжут (в даному випадку білий і чорний), швидко перемішайте. Наш салат з курячою грудкою і овочами готовий. Викладіть в салатник і відразу ж подавайте до столу. Смачного!
Коментувати