Цим рецептом поділилася в інтернеті шеф-кухар кафе і я від душі дякую їй! В цьому теплому салаті з курячою печінкою відмінно поєднуються печінка, виноград і листовий салат, а кисло-солодко-гостра заправка апетитно доповнює смак! Запрошую на частування! Смачного!
Інгредієнти
- Печінка куряча (180-200 г, з розрахунку 60 г на 1 порцію) - 200 г
- Виноград (без кісточок, 60-80 г) - 60 г
- Листя салату / Салат - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 60 г
- Вершки - 150 мл
- Мед (для заправки) - 30 г
- Гірчиця (краще зернова, для заправки,) - 30 г
- Хрін (для заправки) - 30 г
- Олія соняшникова (рафінована, для смаження) - за смаком
Час приготування: 15 хвилин
У рецепті було зазначено кількість продуктів з розрахунку 60 г печінки на 1 порцію. Я збільшила всі інгредієнти в 3 рази. Зачистити печінку від пленочек, нарізати невеликими шматочками і обсмажити 5 хвилин з мілконарізанною цибулею. За бажанням можна готувати без цибулі. Додати вершки, трохи затушити і зняти з вогню. Після приготування перекласти на тарілку. Печінка, протомленная в вершках, буде дуже м'якою і соковитою.
Для заправки: змішати мед, хрін і гірчицю в пропорціях один до одного. Для однієї порції вистачить по 1 ч. л. кожного інгредієнта. Гірчицю краще взяти зернову, вона м'якша і насичена, ніж гостра класична. З нею соус виходить кисло-солодко-гострим!
Салатні листя порвати руками. (Лист салату можна взяти будь-який, або використовувати мікс з декількох видів). Виноград розрізати навпіл. Якщо будуть кісточки, то їх видалити.
З'єднати салатні листя з виноградом, додати соус, перемішати і викласти на печінку. За бажанням можна додати помідори. Час приготування салату 15 хвилин. Блюдо потрібно подавати теплим, відразу після заправки, інакше лист салату впаде. Теплий салат з курячою печінкою без майонезу вийшов соковитий, з цікавим смаком!
Коментувати