Салат з болгарського перцю, язика і овочів. Дивовижна, безпрограшна комбінація язика і овочів-гриль. Такі теплі салати допоможуть урізноманітнити ваш Новорічний стіл.
Інгредієнти
- Язик свинячий - 400 г
- Перець болгарський - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 4 зуб.
- Помідор (або черрі 8 шт) - 1 шт
- Олія (для смаження) - 1 ст. л.
- Соєвий соус (солодкий ) - 2 ст. л.
- Перець чилі (пластівці) - 1/4 ч. л.
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Коріандр (насіння) - 1 ч. л.
- Кінза
- Сіль (для варіння язика) - 1 ст. л.
- Суміш перців (для варіння язика) - 1 ч. л.
- Лист лавровий (для варіння язика) - 2 шт
- Вода (для варіння язика) - 1000 мл
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 4
Я варила відразу більше язиків, ніж зазначено. Язикі добре миємо, заливаємо водою, кладемо сіль, суміш перців горошком і лавровий лист, доводимо до кипіння, знімаємо ложкою накип і варимо на слабкому вогні при закритій кришці 1,5 години до готовності. Яловичий язик в залежності від розміру варимо 2-2,5 години.
Готовий язик кладемо під струмінь холодної води, чистимо і ріжемо кружальцями завтовшки близько 7 мм.
Сковороду-гриль змащуємо олією і обсмажуємо на ній гуртки язика.
Беремо перець, цибулю, часник і помідор, крупно ріжемо сегментами.
Обсмажуємо овочі на сковороді-гриль, змащеній олією.
З'єднуємо язик і гарячі овочі-гриль.
Готуємо заправку. Змішуємо солодкий соєвий соус, оливкову олію, сік лимона і пластівці перцю чилі.
Заливаємо заправкою гарячі овочі-гриль і язик і даємо постояти 10 хвилин, краще періодично перемішувати.
Посипаємо салат зернами коріандру і листочками кінзи. Подаємо салат відразу теплим. Смачного!
Коментувати