Ти на вечерю гуляш їстимеш? - запитала я у дочки. Дитячі очі дивилися на мене з докором: - Мама, який гуляш? Ми ж його вже на обід їли! "Ех ти, редиска", подумалося мені, "такий гуляш з ранку до ночі їсти не гріх! Хоча про редиску - це ідея". І пішла я в магазин за редискою. Заодно рукколу прихопила, огірочків, коротше, Остапа понесло. І в результаті - свіжий, легкий, хрусткий, трохи дівочий салат з руколи і редиски. Схожі рецепти в інтернеті є, але я своїм варіантом хочу поділитися, він нам дуже сподобався.
Інгредієнти
- Редис (200 г)
- Огірок (200 г)
- Рукола (30 г)
- Яйце куряче (2 шт, варене)
- Майонез (1 ч.л)
- Йогурт (2 ч.л)
- Гірчиця (1 ч.л, негостра)
- Сіль за смаком
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 2
З таких продуктів приготуємо цей салат. Овочі і рукколу миємо, у редисок відрізаємо хвостики, шліфуємо огірки, чистимо яйця.
Редис і огірки нарізаємо або натираємо на тертці дрібною соломкою. Присолюємо за смаком.
Варені яйця так само нарізаємо соломкою.
Вимиту руколу подрібнюємо, я нарізаю кухонними ножицями.
Додаємо йогурт, майонез (можна і без нього) і гірчицю. З останньої обережно, якщо ваша дуже гостра - цілком достатньо половини чайної ложки. Пробуємо на сіль і подаємо. Смачного!
Коментувати