Ювілейний салат "Мімоза"

Доброго вам дня! Зайшовши на пошуковик із запитом салат "Мімоза", отримала 99 варіантів рецептів. Від сюди і назва! :) Знайшла тільки один схожий. Але мій, все-таки, відрізняється кількістю інгредієнтів і послідовністю шарів. Пробувала різні варіанти цього смачного салату. Приготувавши його, була приємно здивована його новим смаком. Ділюся з вами! Може ще комусь сподобається цей варіант рецепта!

Інгредієнти

  • Консерви рибні (у мене сардина в маслі (240г)) - 1 бан.
  • Яйце куряче (зварені в круту) - 5 шт
  • Сир твердий - 150 г
  • Картопля (середні, зварені в мундирі (приблизна вага - 300г)) - 2 шт
  • Морква (сира (приблизно 100г)) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (приблизно 100г) - 1 шт
  • Часник (маленький (можна і без нього)) - 1 зуб.
  • Майонез (я використовувала 150г)
  • Сіль (за потреби. Я не додавала, тому що сир у мене був досить солоним)
  • Олія (я використовувала 2 ст.л.)
Натерту на крупній тертці моркву і дрібно нарізану цибулю спасерувати до м'якості (НЕ обсмажуючи!) приблизно 10 хв. Перекласти в мисочку і дати охолонути.
Білки відокремити від жовтків. Білки і сир натерти на крупній тертці, жовтки - на дрібній.
До білків додати 2-3 ст. л. майонезу, подрібнений зубчик часнику і добре перемішати.
Картоплю натерти на крупній тертці.
З консервів злити рідину. Рибку добре розім'яти, видаливши кісточки і плавнички. Можна додати пару чайних ложок олії з консерви (для соковитості).
Тепер починаємо збирати салат. Першим шаром йде половина картоплі (по потребі можна трохи присолити). Орієнтуйтеся по консерві, сиру і майонезу!
Потім рибка.
Далі білки з майонезом і часником.
Потім наносимо морквяно-цибульну засмажку.
Додаємо картоплю яка залишилася.
Покриваємо сиром і наносимо сітку майонезу. Кількість майонезу довільне. Мені захотілося масніший! Адже завтра пост;)
Зверху посипаємо жовтком. Ставимо в холодильник мінімум на 3 години. На наступний день салат для мене стає ще смачніше!
Готуйте салати з рибних консервів. Дякую за увагу и смачного!

Коментарі

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі