Дуже яскравий, насичений за смаком салат з перцю, вареної квасолі і маринованої свинини. Залишитеся задоволені і ви, і ваша друга половина.
Інгредієнти
пісна основа
- Квасоля - 100 г
- Перець болгарський (червоний) - 1 шт
- Часник - 3 зуб.
- Помідори черрі - 5 шт
- Кінза - 1 пуч.
- Сіль
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Олія - 1 ст. л.
- Листя салату / Салат - 4 шт
непісна добавка
- Свинина (варена) - 200 г
маринад
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Оцет (столовий) - 3 ст. л.
- Вода - 50 мл
- Сіль - 1/2 ч. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Перець чорний - 1/4 ч. л.
- Перець чилі - 1/4 ч. л.
- Олія - 2 ст. л.
Час приготування: 100 хвилин
Кількість порцій: 4
Для приготування беремо квасолю, замочуємо заздалегідь, краще на ніч. Приготування салату починаємо з маринування цибулі. Цибулю ріжемо тонкими кільцями. Готуємо маринад з солі, цукру, оцту, води, рослинного масла, перцю чорного меленого і пластівців перцю чилі. Заливаємо цибулю маринадом.
Ділимо маринад навпіл і в одну частину кладемо порізану тонкими смужками варену свинину.
Із замоченої квасолі зливаємо воду, промиваємо, заливаємо водою у співвідношенні 1 до 5, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 1,5 години. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.
Овочі миємо, чистимо, цибулю ріжемо товстими півкільцями, перець широкими смужками, часник четвертинками.
Порізані овочі змащуємо пензликом рослинним маслом і обсмажуємо на сковороді-гриль з обох сторін на великому вогні близько 2 хвилин.
Додаємо до готової квасолі овочі-гриль.
Кладемо в салат по необхідності сіль. Додаємо порізані помідори черрі і подрібнену зелень кінзи. Перемішуємо.
Ділимо салат з квасолі навпіл, в одну частину додаємо мариновану цибулю, перемішуємо.
В іншу частину кладемо мариновану цибулю зі свининою, перемішуємо.
Листя салату миємо, обсушуємо паперовим рушником. Я вирішила бути оригінальною і поклала на порційну тарілку по 2 листи салату - "Тобі половина і мені половина". (З цієї кількості вийшло 4 (2х2) порції).
На один лист салату кладемо пісний салат, на іншій - не пісний. Салат з вареної квасолі і маринованої свинини готовий. Смачного!
Коментувати