Варіант салату "Соняшник"

Соняшники бувають різні - може, і мій варіант салату з грибами комусь припаде до смаку.

Інгредієнти

  • Філе куряче (відварне) - 250 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Яйце куряче (варене) - 5 шт
  • Гриби (відварні, я беру шампіньйони) - 200 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 3 шт
  • Картопля (відварена, середня) - 4 шт
  • Маслини (без кісточок) - 1/4 бан.
  • Чіпси - 1 упак.
  • Майонез
Курку, гриби, цибулю дрібно нарізати. Білки, сир і картоплю натерти на крупній тертці або середньої - за бажанням. Я робила яйця на середній, а сир і картоплю - на крупній.
Починаємо викладати шари. Першим у нас піде м'ясо.
Потім трохи майонезу, оскільки курка, все-таки, досить сухе м'ясо і її краще пом'якшити.
Викладаємо половину всієї цибулі.
Зверху всю нашу картоплю.
Потім гриби. Тобто, знову чергуємо сухий і соковитий продукт.
На гриби викладаємо цибулю, що залишилася.
Змащуємо все це майонезом.
Потім викладаємо яєчний білок, сир.
І знову акуратно, але рясно все змащуємо майонезом. Повинна вийти ось така горочка. Останній майонез намазувати найскладніше, тому що на цьому етапі все так і норовить прилипнути до ложки. Якщо час дозволяє, то краще весь цей шлях проробити з вечора і на даному етапі поставити салат в холодильник до ранку. Але, якщо часу немає, то нічого страшного, і так буде дуже смачно.
Жовтки тремо на дрібній тертці прямо над салатом, рівномірно обсипаючи його з усіх боків. На цьому етапі вам знадобиться помічник, який буде крутити салат в різні боки і нагинати його щоб вийшло красиво, головне не перевертати догори ногами :)
Маслини нарізаємо на 4 частини вздовж, викладаємо колами, а по краях вставляємо чіпси. Я беру банкові зазвичай, оскільки вони мають гарну однакову форму. Смачного! Впевнена, ваші гості будуть в захваті!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі