Заправка мене просто підкорила. Я цей салат приготую собі на Різдво і поставлю поруч з собою коханою. Смачно, легко, ситно і не дуже калорійне.
Інгредієнти
салат
- Листя салату (у мене сьогодні рукола, відмінно підійде айсберг і китайська капуста) - 150 г
- Яйце куряче (варені) - 2 шт
- Помідор (1-2 штуки) - 200 г
- Тунець (можна лосось, кета, горбуша - консерви.) - 0.5 бан.
заправка
- Сир плавлений - 50 г
- Сметана - 50 г
- Соняшникова олія (рідина від консервів) - 3 ст. л.
- Часник - 1 зуб.
- Жовток яєчний (варений) - 1 шт
- Сіль - 1/3 ч. л.
- Перець чорний
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 4
Все настільки просто і швидко, що покрокові фото просто не потрібні. Розтерти яєчний жовток з сиром і сметаною. Часник пропустити через прес, вмішати в сирну масу. Додати масло з рибної консерви. Заправка повинна мати консистенцію сметани. Приправити сіллю і перцем. Розмішувала все ложкою без застосування технічного прогресу.
Рвемо або нарізаємо чисті і обсушені салатні листя. Рукколу залишити цілою. 3/4 помідори ріжемо дрібними кубиками. Яєчний білок натираємо на тертці. Все ретельно перемішуємо в мисці разом із заправкою. Викладаємо наш салат з тунця на блюдо для подачі. Верх прикрашаємо шматочками помідорів, які залишилися, часточками яєць і рибою без шкіри і кісток. Тунця у мене ціла банка. Нікуди було його прилаштувати. Подаємо. Смачного!
Коментувати