Орзо (Орсо, Різоні) - це укорочені італійські макарони, що нагадують великі зерна рису. Цей рецепт салату з моркви і макаронів давно чекав свого часу (коли-то списала в інтернеті), не потрапляли на очі ці макарончікі. І ось я їх купила, салат приготований і всім сподобався.
Інгредієнти
- Коктейль морський - 400 г
- Помідор (великий) - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Перець солодкий червоний - 0,5 шт
- Перець солодкий зелений - 0,5 шт
- Цибуля зелена (пір'я) - 4 шт
- Макаронні вироби / Макарони (орзо, вага в готовому вигляді, в сухому вигляді приблизно 130 гр) - 350 г
- Оливкова олія (для заправки) - 2 ст. л.
- Лимон (сік, для заправки) - 0,5 шт
- Соус (3-8 крапель)
- Перець білий (за смаком, для заправки)
- Сіль (за смаком, для заправки)
Так виглядають ці макарончікі в відвареному вигляді. Відварюємо, як зазвичай, в солоній воді. Охолоджуємо, періодично помішуючи, щоб не склеїлися.
Продуктів небагато, але салату виходить БАГАТО! Морський коктейль треба відварити в солоній воді з додаванням лимонного соку, остудити. У мене були готові мариновані море "принади", але в меншій кількості, ніж було потрібно. Тому додала ще крабопалкі (куди діватися?)
Орзо змішуємо з морепродуктами і нарізаною зеленою цибулею. До речі, замість екзотичних макаронів можна взяти варений рис.
Моркву, перці і помідор я подрібнила на тертці.
Так вони дали більше соку, і салат вийшов соковитіше. Все перемішати.
Для заправки змішуємо масло, лимонний сік, сіль, білий перець і соус. Додала спочатку 3 краплі соусу, як в оригінальному рецепті, здалося, мало гостроти. Додала ще 5 крапель - вийшло в самий раз. Гостроту - на свій смак. В оригінальному рецепті соус готується на основі майонезу. Я вже забула, коли його купувала, тому соус зробила на оливковій олії. Виливаємо заправку в салат і перемішуємо. Дайте "відпочити" салату хвилин 15, потім можна подавати на стіл. Звичайно, смак салату задає заправка і свіжість овочів. Легкий морський смак - від морепродуктів. Орзо грає роль наповнювача, за рахунок макарончіків салату виходить багато. В цілому - соковитий, свіжий салат. Буду готувати ще!
Коментувати