Вегетаріанський оселедець під шубою

Пропоную на розсуд господинь пісний варіант улюбленого овочевого салату Шуба. Тільки у мене сьогодні буде не класичний рецепт з оселедцем, а не менш смачний вегетаріанський оселедець під шубою. У моєму варіанті приготування оселедець я успішно замінила водоростями норі і злегка підкопченим соєвим ковбасним сиром. Завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів вегетаріанський пісний салат з пісним майонезом на свято виходить майже як справжній шановний оселедець під шубою. Як просто і швидко приготувати пісний оселедець під шубою ви зможете дізнатися з мого докладного і покроково оформленого рецепту. Прекрасно підійде як рецепт салату на весілля.

Інгредієнти

  • буряк відварний - 400 гр;
  • морква відварна - 400 гр;
  • картопля відварна - 250 гр;
  • водорості норі - 3 листа;
  • сир соєвий ковбасний - 300 гр;
  • цибулина - 1 шт.;
  • огірки свіжі - 300 гр;
  • майонез пісний (або сметана) - 400 гр.
У переліку продуктів для салату я вказала вже варені овочі. Приготування почнемо з того, що водорості норі потрібно нарізати ножицями на квадрати невеликого розміру.
Потім, у вареного буряка, картоплі та моркви потрібно очистити шкірку і натерти все овочі на крупній тертці.
Очищену ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями якомога тонше.
Соєвий сир натираємо на крупну тертку. Щоб сир краще натирався, рекомендую на десять хвилин покласти його в морозильну камеру.
Огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими кільцями.
Далі, на велике плоске блюдо викладаємо картоплю і наносимо на неї товстий шар майонезу. Що б кожен раз не повторюватися, хочу сказати на самому початку збірки салату, майонезом потрібно перемащувати кожен шар пісного оселедця під шубою. Якщо салат будете перемащувати сметаною, не забувайте кожен його шар трохи солити.
Зверху на картоплю укладаємо цибулю.
Третім шаром у нас будуть нарізані норі. Намагайтеся квадратики водоростей укладати впритул одна до одної. Не забудьте трохи норі залишити для прикраси салату.
Далі, укладаємо кружечки огірочків. Теж намагаємося розташовувати їх впритул, щоб не було просвітів. Трохи огірків, також, залишаємо для прикраси.
Наступним шаром у нас буде помаранчева красуня-морква.
Потім йде шар соєвого ковбасного сиру.
І самим останнім шаром, як і в традиційном оселедці під шубою, у нас йде буряк.
Вегетаріанський оселедець під шубою прикрашається огірочками, водоростями норі. Перед подачею прибираємо в холодильник на дві години, що б овочі краще просочилися майонезом.
Наш смачний і ситний вегетаріанський оселедець під шубою повністю готов до вживання. Нарізаємо наш пісний салат з майонезом на свято ножем так, щоб захопити всі його шари. На цьому фото видно, що вегетаріанський оселедець під шубою і зовні схож на традиційний салат Шуба.
За смаком наш «оселедець», теж, дуже складно відрізнити від справжнього. Готуйте з любов'ю, а їжте із задоволенням!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі