Нестерпно хочеться весни! Всім організмом і у всіх проявах! І зелені хочеться! Будь-якої-всякої! І щоб дерева розпустилися, і щоб кульбаби! І щоб в тарілках різна зелень, свіжа і ніжна, грунтова! І щоб в гаманці теж зазеленіло... ні, це не сюди... Не все залежить від нас, але прикрасити стіл весняними салатами зі свіжою зеленню можна! Дуже люблю додавати в зелені салати з шпинату бринзу, але тут купила до того жорстку, що не знала, як і бути з нею. А потім придумала. Результат в рецепті!
Інгредієнти
- Листя салату / Салат - 2...3 шт
- Шпинат - 1 пуч.
- Кріп - 2 пуч.
- Цибуля зелена - 1 пуч.
- Петрушка - 3 гіл.
- Редис - 10 шт
- Огірок - 1 шт
- М'ята (листочків) - 4...5 шт
- Бринза - 100 г
- Сметана (погуще) - 3 ст. л.
- Соєвий соус (легкий) - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Олія - 1 ст. л.
Бринзу розім'яти виделкою. Смак у бринзи хороший, і солоність в нормі, але тверда жахливо, прям пармезан. Отже - подрібнивши бринзу, додати до неї пучок рубаного кропу і сметану. Добре перемішати і нехай стоїть, поки салат готується.
Овочі помити і очистити. Зелень промити і добре просушити. Якщо є можливість - купіть центрифугу для салату - зручна штука!
Тонко нарізати редис кружальцями, а огірки - напівколами або четвертинками. Салат порвати руками, шпинат і зелень нашаткувати. М'яту нашаткувати подрібніше і постаратися рівномірно її розподілити.
Вичавити на зелень лимонний сік, трохи перемішати.
Полити салат соєвим соусом - краще легким - і акуратно перемішати. Викласти в салатник або на тарілку. З бринзи зі сметаною сформувати кульки - зручно користуватися ложкою - нуазеткой - і викласти їх зверху на салат. Прикрасити красивими листочками зелені і негайно подавати. Смачного!
Коментувати