Вінегрет з медово-гірчичною заправкою

Дуже смачний варіант вінегрету - салат з квасолі та моркви з хрусткими огірочками, з пікантною заправкою.

Інгредієнти

салат

  • Картопля - 4 шт
  • Буряк - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Квасоля (біла, готова) - 150 г
  • Огірок маринований - 5 шт
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Сіль

заправка

  • Олія соняшникова - 50 мл
  • Мед - 1 ч. л.
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
  • Оцет (винний) - 1 ч. л.
  • Часник - 2 зуб.
Відварити квасолю згідно з інструкцією. Квасолю можна використовувати як білу, так і червону.
Підготувати овочі - відварити або запекти, дати охолонути і очистити. У мене в цей раз запечені.
Викласти в миску картоплю і моркву, нарізані на кубики, додати дрібно нарізану цибулю.
Додати нарізані мариновані огірочки. Ретельно вибирайте огірки - вони повинні бути смачними і хрусткими.
Викласти кубики буряка.
Додати квасолю, посолити за смаком і перемішати.
Приготувати заправку: змішати масло, гірчицю, мед, оцет і подрібнений часник.
Я використовую нерафіновану соняшникову олію, ви беріть масло за своїм смаком.
Влити заправку в салат і перемішати. Вінегрет - салат з квасолі та моркви з хрусткими огірочками готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі