Дуже смачний варіант вінегрету - салат з квасолі та моркви з хрусткими огірочками, з пікантною заправкою.
Інгредієнти
салат
- Картопля - 4 шт
- Буряк - 2 шт
- Морква - 2 шт
- Квасоля (біла, готова) - 150 г
- Огірок маринований - 5 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Сіль
заправка
- Олія соняшникова - 50 мл
- Мед - 1 ч. л.
- Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
- Оцет (винний) - 1 ч. л.
- Часник - 2 зуб.
Відварити квасолю згідно з інструкцією. Квасолю можна використовувати як білу, так і червону.
Підготувати овочі - відварити або запекти, дати охолонути і очистити. У мене в цей раз запечені.
Викласти в миску картоплю і моркву, нарізані на кубики, додати дрібно нарізану цибулю.
Додати нарізані мариновані огірочки. Ретельно вибирайте огірки - вони повинні бути смачними і хрусткими.
Викласти кубики буряка.
Додати квасолю, посолити за смаком і перемішати.
Приготувати заправку: змішати масло, гірчицю, мед, оцет і подрібнений часник.
Я використовую нерафіновану соняшникову олію, ви беріть масло за своїм смаком.
Влити заправку в салат і перемішати. Вінегрет - салат з квасолі та моркви з хрусткими огірочками готовий. Смачного!
Коментувати