Можна сказати, що це сама справжня "Мімоза", яку я робила в 70-80-х роках. Я навіть дістала кришталевий салатник, в якому її завжди робила. Звичайно сьогодні в цей салат я внесла деяку зміну, а саме, поклала цукрову кукурудзу. Заходьте, подивіться мій давній рецепт салату, який ми переписували один в одного, щоб в Новорічні свята здивувати своїх близьких і друзів цим смачним і ніжним салатом.
Інгредієнти
для салату
- Сайра - 1 бан.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Картопля (велика або 2 середніх) - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Кукурудза - 0.5 бан.
- Майонез (за смаком)
- Сіль (за смаком)
- Перець чорний (за смаком)
для подачі
- Помідори черрі
- Петрушка
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4
Яйця варимо круто, овочі: картоплю і моркву - в мундирі. У салат я поклала ріпчасту цибулю. Її потрібно дуже дрібно порізати і залити окропом. Може у кого-то було по-іншому, але в салат ми брали тільки консерви з сайри. Я сьогодні буду збирати салат шарами в древньом кришталевом салатнику, в якому я його робила в 70-80-х роках. На низ виклала шматочки сайри без рідини. Розім'яти їх виделкою. Щоб сайра була суха, я додала пару ложок рідини в процесі. Це перший шар. Другий шар: картопля натерта на тертці. Трошки його солимо і перчимо до смаку. Третій шар-цибуля. Цибуля у мене запарена, я її відкинула на сито і віджала від вологи. Викладаємо цибулю рівним шаром і промазуємо її майонезом. Кількість майонезу беріть на свій смак. Я промазала шари тонким шаром. Четвертий шар: білок яєчний натертий на тертці + шар майонезу.
П'ятий шар: морква натерта на тертці + шар майонезу. Ось тепер у мене в класичному салаті будуть зміни. Я додам в салат шар цукрової кукурудзи і промажу його майонезом. Це буде шостий шар. Сьомий шар самий верхній - жовток натертий на тертці. Його майонезом я не промазую.
Для подачі салату на святковий стіл прикрашу його гілочками петрушки і помідором черрі. Це безпосередньо перед подачею, щоб гілочки петрушки не зів'яли. Подаємо. Красиво і святково. Дуже смачно.
Поки робила цей салат, дістала кришталевий посуд, нахлинула ностальгія за давніми роками, коли буквально з мінімуму продуктів збиралися такі смачні страви. З наступаючим роком! ЗДОРОВ'Я!
Коментувати