Салат - закуску я приготувала для вечірки з шести чоловік. В якій брали участь дорослі і діти. Цей салат викликав море позитивних емоцій. Грецький салат дуже смачний, спробуйте приготувати.
Інгредієнти
салат
- Креветки - 250 г
- Оливки зелені (з сьомгою) - 200
- Перець болгарський - 3 шт
- Оливкова олія (за смаком)
соус
- Соєвий соус (за смаком)
- Бальзамик - 1,5 ст. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Хрін - 1 ч. л.
- Сік лимонний (свіжовичавлений) - 0,5 шт
гарнір
- Рис (жасминовий, варений) - 900 г
прикраса
- Помідори черрі (за смаком)
- Петрушка (за смаком)
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 6
Болгарський червоний перець, оливки начинені сьомгою, креветки очищені і варені в киплячій підсоленій воді одну хвилину, помідори черрі, соєвий соус, петрушка. Рис виклала на дві великі тарілки.
На рис поклала три половинки перцю, а в перець оливки.
Зверху насипала креветки.
Черрі розклала по рису для прикраси. У кожну половинку перцю встромила по маленькій гілочці петрушки зі свого городу - підвіконня.
Поєднала інгредієнти для соусу в соуснику. Соусом заправляли кожен у своїй порціонної тарілці. Соус додавали до смаку окремо в міру солоності. Петрушку відщипували прямо з горщика. У нас самообслуговування... Маленька вечірка вийшла не звичайною і веселою. Веселилися дивлячись один на одного. Рис їли виделкою, а перець руками... Салат всім сподобався більше за інших закусок, які стояли на столі. Смачного!
Коментувати