Завжди хочеться приготувати на святковий стіл щось нове, незвичайне і смачне. Пропоную цей чудовий рулет-закуску з категорії красиві і класні салати з омлетом на день народження. Можна готувати як рецепти салатів. Дуже смачний, красиво виглядає на святковому столі. Цей салат з листя салату можна приготувати за день до подачі. Гарний, як в холодному, так і теплому вигляді.
Інгредієнти
м'ясна основа
- Фарш м'ясний - 600 г
- Рис (для плову) - 1 скл.
- Яйце куряче - 2 шт
- Сир твердий - 50 г
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Перець червоний пекучий
- Перець чорний (мелений)
- Олія (для змащування) - 1 ст. л.
омлет
- Яйце куряче (великих) - 5 шт
- Помідор (свіжий) - 2 шт
- Сир твердий - 50 г
- Петрушка - 0,5 пуч.
- Приправа (прованські трави) - 0,5 ч. л.
- Сіль
- Олія (для змащування) - 1 ст. л.
додатково
- Паприка солодка - 0,5 ч. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Листя салату / Салат (для подачі) - 1 пуч.
Час приготування: 70 хвилин
Кількість порцій: 6
Для цієї страви я взяла рис для плову. Відварити його, як вказано на упаковці, остудити. Не промивати. З'єднати рис, фарш, паприку, гострий перець, сіль, мелений перець, ретельно все перемішати.
Збити 2 яйця і додати в фарш, перемішати все до однорідної маси. Поставити в холодильник на годину.
Тим часом, в миску розбити 5 яєць, додати сіль і прованські трави. Збити віночком.
Додати дрібно нарізані кубиками помідори без шкірки і зелень петрушки, перемішати.
Деко застелити пергаментом, змастити його олією і вилити омлет. Поставити в гарячу духовку 200 ° C на 10-15 хвилин. Не перетримати.
Вийняти деко з запеченим омлетом і розкласти на нього половину натертого сиру. Згорнути в рулет, за допомогою пергаменту.
Растеліть на столі харчову плівку, викласти на неї рисово-м'ясний фарш. На фарш розкласти сир що залишився і яєчний рулет.
З'єднати фарш над омлетом за допомогою плівки, добре притискаючи. Потім плівку відвернути, якщо визирає омлет - поправіть і змастити пензликом маслом. Щільно загорнути в плівку, в кілька шарів. Викладаємо в прямокутну форму, налив в неї до половини води. В процесі - рулет перевернути. Ставимо в гарячу духовку 180 ° C на 30-35 хвилин. Вийняти з води, дати охолонути в плівці, потім відправити в холодильник.
З остиглого рулету зняти плівку. Для привабливого вигляду, змастити паприкою, змішаної з рослинним маслом.
Нарізати рулет, укласти на листя салату, прикрасити, подати на святковий стіл.
Коментувати