На одному соціальному сайті моя мама постійно надсилає мені в повідомленнях різні рецепти, зберігає їх таким чином для себе. Ось там і попався мені даний цей рецепт салату з баклажанів і яєць, трохи змінила його для себе і приготувала. В інтернеті є подібні салати, але технологія приготування різниться. Запрошую до столу!
Інгредієнти
- Баклажан (у мене середньо-великі) - 2 шт
- Цибуля червона (в оригіналі ріпчаста) - 2 шт
- Яйце куряче (варене) - 5 шт
- Майонез (для заправки) - 3 ст. л.
- Олія рослинна (для обсмажування) - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Оцет (яблучний) - 5 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Баклажани промити і нарізати соломкою.
Скласти їх в глибоку миску і посолити. Залишити так на 15 хвилин.
Яйця відварити, остудити і нарізати кубиками.
Цибулю нарізати півкільцями.
Викласти цибулю в миску, відокремивши на пір'я і додати цукор, оцет та окріп. Залишити так маринуватися на 10 хвилин (в оригіналі рекомендувалося перед маринуванням цибулю ще ошпарити окропом і залишити так ще на пару хвилин, я цей крок пропустила).
У сковороді розігріти олію і обсмажити баклажани протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи.
Викласти баклажани на серветку, щоб вбрався зайвий жир і залишити так до охолодження.
Збираємо салат. У салатник викладаємо нарізані яйця, мариновану цибулю (маринад попередньо зливаємо і цибулю добре віджимаємо).
Додаємо остиглі баклажани.
Заправляємо майонезом. Мамин салат з баклажанів і яйцями готовий.
Подаємо, при бажанні можна прикрасити зеленню або ж просто подрібнити туди зелень. Додаткової солі салат не вимагає, по мені так досить гармонійний смак. Смачного!
Коментувати