Нікому не треба говорити що страви з свинячого серця дуже смачні, дуже ситні, які цілком можуть зайняти гідне місце на святковому столі. А незвичайна і оригінальна подача приємно здивує гостей! Готуйте салат з перцю, це смачно.
Інгредієнти для салату з серця
- Майонез - 2 ст. л.
- Перець болгарський - 1 шт
- Серце (свиняче) - 150 г
- Морква - 0,5 шт
- Цибуля червона (маленька головка) - 1 шт
- Яйце куряче - 1 шт
- Оливки зелені - 10 шт
- Олія - 1 ст. л.
- Сіль (за смаком)
- Суміш перців (за смаком)
- Листя салату / Салат (2 листочка) - 2 шт
- Зелень (для прикраси)
У мене був великий перець, а якщо у вас будуть поменше, то на блюдо можна викласти кілька перчиків-чашок з салатом. Отже, беремо болгарський перець, будь-якого кольору, гострим тоненьким ножем від носика робимо розрізи, не дорізаючи до низу 3-3,5 см.
Потім цим же ножем з кожного листочка дуже акуратно зрізаємо м'якоть, не пошкодивши шкірку, до кінця надрізів.
Далі перець занурюємо в дуже холодну воду на 1-2 години. Чим холодніше вода, тим швидше листочки розкриються. Я помістила перець в банку, але коли листочки почали розкриватися мені довелося перекласти його в широкий посуд.
Поки наш перець перетворюється в красиву "чашечку", ми готуємо салат. Свиняче серце відварюємо у воді 1-1,5 часа, за пів години до закінчення варіння солимо і кладемо лавровий лист. Готове серце охолоджуємо і нарізаємо соломкою.
Моркву тремо кому як заманеться, цибулю нарізаємо соломкою і разом з морквою обсмажуємо на олії до м'якості.
Моркву з цибулею охолоджуємо і додаємо до серця.
Яйце тремо на крупній тертці.
Оливки без кісточки нарізаємо кільцями.
До всіх інгредієнтів додаємо майонез, суміш перців і сіль (сіль акуратно, майонез і оливки солоні). Все добре перемішуємо.
Дістаємо з води перець, що розкрився, ножем акуратно зрізаємо м'якоть, яку ми відокремлювали від листочків, також акуратно очищаємо "чашечку" від насіння і внутрішніх перегородок і можна наповнювати наш перчик-квітку салатом.
Ось така краса у нас виходить! Звичайний салат з серця в незвичайній, красивої і їстівної "чашечці"! Смачного!
Коментувати