Ну просто дуже-дуже смачно! Цей салат з буряка - просто бомба! Я ще не зустрічала людини, кому б він не сподобався! Ідеальний в якості закуски: можна зробити порційну подачу або подавати в салатнику. Продукти все цілком доступні і практично завжди є під рукою.
Інгредієнти
- Шпроти - 1 бан.
- Майонез - 2 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Кріп - 3 гіл.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Буряк (маленький, попередньо запекти або відварити) - 1 шт
- Огірок - 2 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Яйце перепелине - 4 шт
- Цибуля-шалот (можна ріпчаста) - 1 шт
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Буряк і яйця відварити. Перепелині яйця очистити і залити 1 ст. л. соєвого соусу. Ви можете опустити цей крок чи можете замінити перепелині яйця курячими. Я привожу оригінальний рецепт. Шпроти відкрити, злити масло в окрему ємність. Додати натертий часник (або через прес), нарізаний кріп.
Додати майонез і 1 ст. л. соєвого соусу. Перемішати. Це заправка для нашого салату.
Хліб нарізати трикутниками або смужками. Я залишила великі шматочки хліба для індивідуальної подачі.
Обсмажити до золотистого кольору. Або підсушити в духовці.
Полити отримані грінки заправкою (не всією). Дати вбратися.
Буряк і огірок нарізати тонкими смужками, шалот півкільцями, яйця дрібно порубати.
Змішуємо отримані інгредієнти. Додаємо шпроти (якщо великі - розрізати навпіл, у мене дрібні - я просто відрізала хвостик). Поливаємо заправкою, яка залишилася.
Додаємо грінки, прикрашаємо половинками перепелиних яєць.
Також і на велику грінку я виклала салат.
Смачного!
Коментувати