Такий салат з моркви і картоплі в дитинстві робила моя латиська бабуся. В основному взимку, з того, що завжди було в наявності - картопля, морква, мариновані огірки і трохи олії. Він настільки просто і швидко робиться, що я була впевнена, що цей рецепт на сайті точно є, але з подивом такого не знайшла. Що ж, запрошую в улюблений нехитрий смак дитинства! Категорія - недорогі салати, готуйте на здоров'я.
Інгредієнти
- Картопля (відварена) - 400 г
- Морква (відварна) - 200 г
- Огірок маринований - 100 г
- Олія - 1 ст. л.
- сіль
- Перець чорний мелений
- Цибуля зелена
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 2
Тут і писати, власне, нічого. Овочі заздалегідь відварити в мундирі. Вони спокійно можуть зберігатися в холодильнику дня три. Овочі очистити і нарізати кубиками.
Огірки вийняти з маринаду і теж нарізати кубиками.
Все перемішати, додати сіль, чорний перець і столову ложку рослинної олії. Бабуся клала пахучю соняшникову, а у мене в фаворитах нерафінована лляна. Ще дуже смачно виходить з маслом з гарбузового насіння, салат набуває дивовижний горіховий смак і зеленуватий відтінок.
Дати постояти хвилин 10 і подавати, посипавши зеленою цибулею. Смачного!
Коментувати