Салат "Уральський"

Дозвольте запропонувати вашій увазі цікавий і смачний салат з риби хек, відвареної в маринаді від домашніх заготовок. В інтернеті є схожий рецепт, але я смію показати і свою версію. Так багато років готували в моїй родині. Цікавий салат з огірків, заходьте, угощайтесь.

Інгредієнти

  • Риба - 250 г
  • Маринад (350-400 мл) - 400 мл
  • Огірок маринований - 2 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Сметана - 150 г
  • Хрін (столовий) - 1 ч. л.
  • Гірчиця - 1/2 ч. л.
  • Кріп - 1/2 пуч.
  • Сіль
Салат можна готувати практично з будь-якою білою морською рибою: хек, тріска, навага. З червоною рибою - це просто свято! А ось зі скумбрією я б не радила - запах все ж таки присутній. Традиційно у мене в родині готували з минтая. Я теж люблю цю рибу. Одну велику тушку промити, розрізати на шматочки, залити маринадом від томатів або огірків і варити до готовності риби. Хвилин 10-12 з моменту закипання досить. Будете ви використовувати маринад від домашніх заготовок або від покупних овочів - різниці немає. Каструлю з рибою закрити кришкою, зняти з вогню і залишити на плиті годин на 10-12.
Вийняти рибу з маринаду, видалити кістки, розібрати рибу на сегменти. Нам потрібно 230-250 рибного філе.
Яйця подрібнити довільно.
Огірки нарізати дрібними кубиками.
Цибулю подрібнити, обдати окропом, щоб пішла зайва різкість, віджати.
Змішати сметану, готову гірчицю, хрін.
Викласти всі інгредієнти у великій салатник, додати подрібнений кріп, заправити сметанним соусом, перемішати. Спробувати на сіль. Посолити при необхідності.
Салат з риби хек готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі