Свято відрізняється достатком різної смачної їжі і я вже в передчутті. Вирішила зробити салат з крабових паличок і ананасу у вигляді кулі.
Інгредієнти
- Крабові палички - 200 г
- Рис - 1/4 скл.
- Сир твердий - 50 г
- Сир сулугуні - 50 г
- Майонез
- Сіль (якщо необхідно)
- Перець болгарський (для прикраси) - 1 шт
- Цибуля зелена (для прикраси) - 1 шт
- Ананас (консервований) - 1 бан.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4
У гранований стакан насипати 1/4 рису для варіння.
У каструлю налити 1.5 склянки води. Як тільки закипить - посолити за смаком і засипати промитий рис. У мене зварився за 15 хвилин. Періодично помішувала рис, щоб не пригорів. Спробувати рис на готовність. Перекласти рис у ємність для охолодження.
Натерти твердий сир на крупній тертці.
Натерти сир Сулугуні на крупній тертці.
Натерти крабові палички на крупній тертці.
Консервовані ананаси порізати кубиками.
Змішати в миску твердий сир, сир сулугуні, крабові палички, ананас, рис і додати майонез. Оскільки сир сулугуні солоний я сіль не додавала. Спробуйте на смак - можливо треба буде посолити.
З болгарського перцю відрізати верхівку для прикраси.
Добре б якщо салат з крабових паличок з ананасом просочився хвилин 30 в холодильнику. Після цього часу зліпити руками кулю і прикрасити болгарським перцем і зробити з зеленої цибулі петельку. Смачного!
Коментувати