Дуже смачний, легкий, вітамінний салат з буряка, що містить всі необходні мікроелементи. Овочеві чіпси - це щось чудове, люблю їх і просто так, і в салатах. Нут дає горіхову нотку і відмінно поєднується з хрустінкой салатних листів. Салат "Соняшник" теж смачний, спробуйте приготувати.
Інгредієнти
компоненти салату
- Нут - 150 г
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Морква - 2 шт
- Буряк - 1 шт
- Зелень - 1 пуч.
- Листя салату / Салат (латук, корн, лолло-роса) - 5 шт
- Хліб (с висівками) - 400 г
- Пармезан - 100 г
заправка
- Оливкова олія - 50 г
- Сіль (за смаком) - 5 г
- Бальзамик - 2 ст. л.
- Перець духмяний (за смаком) - 2 г
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 5
Нут промити кілька разів. Залити водою і залишити на ніч або мінімум на 4 години для набухання. Воду злити, залити нут знову водою, посолити за смаком. Варити до готовності (приблизно 1,5-2 години, в залежності від того, скільки годин він був замочений). Воду злити. У сковороді прогріти оливкову олію, всипати нут, трохи обсмажити, додати мед, сіль і лимонний сік. Перешкодити. Дати нуту карамелізуватися.
Приготувати овочеві чіпси: буряк і моркву тонко порізати, укласти на деко, змастити олією за допомогою пензля (трохи). Посипати сумішшю з солі і приправ. Можна просто морською сіллю.
Підсушити 3-4 хв. в духовці при 230 градусах.
Листя салату порвати руками.
Заправка: оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, приправи.
На блюдо сервіровки викласти листя салату, зелень кропу, петрушки (за бажанням), овочеві чіпси, нут, посипати натертим пармезаном, полити заправкою. Подавати з чіпсами з висівкового хліба (хліб дуже тонко порізати, посолити, підсушити в духовці). Смачного!
Коментувати