Салат з овочевими чіпсами

Дуже смачний, легкий, вітамінний салат з буряка, що містить всі необходні мікроелементи. Овочеві чіпси - це щось чудове, люблю їх і просто так, і в салатах. Нут дає горіхову нотку і відмінно поєднується з хрустінкой салатних листів. Салат "Соняшник" теж смачний, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

компоненти салату

  • Нут - 150 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Морква - 2 шт
  • Буряк - 1 шт
  • Зелень - 1 пуч.
  • Листя салату / Салат (латук, корн, лолло-роса) - 5 шт
  • Хліб (с висівками) - 400 г
  • Пармезан - 100 г

заправка

  • Оливкова олія - ​​50 г
  • Сіль (за смаком) - 5 г
  • Бальзамик - 2 ст. л.
  • Перець духмяний (за смаком) - 2 г

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Нут промити кілька разів. Залити водою і залишити на ніч або мінімум на 4 години для набухання. Воду злити, залити нут знову водою, посолити за смаком. Варити до готовності (приблизно 1,5-2 години, в залежності від того, скільки годин він був замочений). Воду злити. У сковороді прогріти оливкову олію, всипати нут, трохи обсмажити, додати мед, сіль і лимонний сік. Перешкодити. Дати нуту карамелізуватися.
Приготувати овочеві чіпси: буряк і моркву тонко порізати, укласти на деко, змастити олією за допомогою пензля (трохи). Посипати сумішшю з солі і приправ. Можна просто морською сіллю.
Підсушити 3-4 хв. в духовці при 230 градусах.
Листя салату порвати руками.
Заправка: оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, приправи.
На блюдо сервіровки викласти листя салату, зелень кропу, петрушки (за бажанням), овочеві чіпси, нут, посипати натертим пармезаном, полити заправкою. Подавати з чіпсами з висівкового хліба (хліб дуже тонко порізати, посолити, підсушити в духовці). Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі