Листковий салат "Грибна казка"

Листкові салати завжди виглядають ошатно і прикрашають святковий стіл. Так давайте ж приготуємо до найближчого свята смачний листковий салат з шинкою, маринованими шампіньйонами з цілком доступних інгредієнтів. Листкові салати найчастіше ми готуємо до святкового застілля, чи не так? Їх завжди можна приготувати з цілком доступних продуктів і красиво прикрасити. Перед вами рецепт смачного і ніжного салату з грибами, який дуже легко приготувати. В оригінальному рецепті замість руколи використовулася зелена цибуля, але я віддаю перевагу для свят салатам без цибулі. Ну пахне він дуже :) А домашній варіант салату можна зробити і з цибулькою.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 шт (велика, відварена в шкірці)
  • Морква - 1 шт (середнього розміру, відварена)
  • Яйця - 2 шт (варені)
  • Шампіньйони - 8-10 шт (мариновані)
  • Сир плавлений - 1 шт
  • Рукола - 1 пучок (або зелена цибуля)
  • Шинка - 70-100 г
  • Майонез - 100-150 г

Кількість порцій: 2

Час приготування: 3 год. 0 хв

Відварену картоплю очистимо і натремо на крупній тертці. Готуємо ми 2 порції салату, тому всі інгредієнти ділимо навпіл. Викладаємо першим шаром натерту картоплю і змащуємо майонезом.
Гриби нарізаємо пластинками або кубиками. Парочку грибочків залиште для прикраси, викладаємо грибний шар.
Тепер - шар моркви, натертої на крупній тертці. Змащуємо майонезом.
Шинку нарізаємо маленькими кубиками і викладемо на моркву. Змащуємо.
Рукколу або зелену цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо наступним шаром.
Відварені круто яйця натираємо на тертці, викладаємо і змащуємо майонезом.
І останній шар - натертий сир. Ставимо салат в холодильник на 2-3 години.
Знімаємо кулінарне кільце. Якщо у вас його немає, просто відріжте дно у консервній баночки потрібного розміру (як у мене). Салат готовий!
Прикрашаємо наш салат зеленню і грибами. Гарно!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі