Простий салат з баклажанів

Якщо ви любите баклажани, тоді цей рецепт точно для вас. У потрібний момент він вас неодмінно виручить.

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 кг
  • Перець болгарський (червоний) - 500 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Кінза - 1/2 пуч.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Перець духмяний
  • Олія (для смаження)
  • Майонез - 3 ст. л.
Баклажани почистити, нарізати брусочками товщиною 1 см, присипати сіллю. Залишити просолитися на 6-8 годин. По можливості кілька разів перемішайте.
Після закінчення часу баклажани добре промийте, відіжміть і посмажте порційно на добре розігрітій олії, на середньому вогні. Викладайте баклажани на серветку, щоб прибрати зайве масло.
Брусочками ріжемо червоний перець.
Дрібно ріжемо кінзу, натираємо часник і додаємо до остиглих баклажанів. Додати запашний перець, добре перемішати. При подачі на стіл полити салат майонезом.
Якщо ви вирішите зробити заготовку для зими, вам варто лише обсмажити баклажани, дати охолонути. Скласти в контейнер і прибрати в морозилку. Все інше нарізати і додати при подачі на стіл. Дуже добре подати з таким салатом брусницю або іншу терпку ягоду. Готуйте прості і недорогі салати. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі