Пропоную спробувати смачний салат з морепродуктами, авокадо і диким рисом. Можливо, в чиюсь скарбничку цей рецепт і потрапить. Пригощайтеся!
Інгредієнти
заправка
- Майонез - 2 ст. л.
- Гірчиця - 1/2 ч. л.
- Часник - 1 зуб.
- Орегано - 1 пуч.
- Соєвий соус - 2 ч. л.
салат
- Рис дикий (вага відвареного) - 150 г
- Креветки - 50 г
- Мідії - 50 г
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ч. л.
- Орегано - 1 пуч.
- Олія - 1 ст. л.
- Помідор (100 - 120 г) - 1 шт
- Авокадо - 1 шт
Для салату я використовувала дикий рис. Рис залийте водою у співвідношенні 1: 3, додайте дрібку солі і варіть 40-60 хвилин, поки майже всі зернятка не розкриються. Відкиньте рис на сито, поверніть назад в каструлю, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
Креветки і мідії замаринуйте з додаванням лимонного соку, орегано і соєвого соусу на 15 хвилин. Розжарте в сковороді олію і швидко обсмажте замариновані морепродукти 1-2 хвилини.
Наріжте кубиками помідор.
Авокадо розріжте вздовж, видаліть кісточку, м'якоть вийміть акуратно ложкою і наріжте кубиками. Щоб авокадо не потемнів, його рекомендують збризнути соком лимона.
До остившого рису додайте нарізаний помідор, авокадо, обсмажені морепродукти і нарізаний дрібно кріп, перемішайте.
Для заправки змішайте майонез, подрібнений часник, гірчицю, орегано і соєвий соус.
Салат викладіть в шкурки від авокадо і полийте заправкою. Можна подавати просто порційно в креманках або келихах, теж виглядає красиво. Смачного!
Коментувати