Рецепт Нісуаз з тунцем

Класична закуска півдня Франції, топ салат з квасолею "Нісуаз з тунцем", з'явився як сезонне блюдо. Батьківщиною його вважається місто Ніцца і узбережжі Середземного моря. Різновидів цього салату з тунцем є дуже багато, але якщо ви хочете приготувати класичний варіант, не додавайте в блюдо рис або картоплю. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото докладно демонструє його приготування. Топ 10 салатів - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • помідор - 150 г
  • перець болгарський - 100 г
  • огірок - 100 г
  • лист салату - 4 шт
  • анчоуси - 100 г
  • консервований тунець шматочками у власному соку - 100 г
  • квасоля відварна або консервована - 100 г
  • синя цибуля - 1 шт
  • часник - 1 зуб.
  • лимонний сік - 30 мл.
  • оливкова олія - ​​50 г
  • яйце - 1 шт
  • зелень петрушки
  • сіль, перець, чебрець - за смаком.

Кількість порцій - 2

Для початку поставимо варитися яйце. Час приготування, з моменту закипання води, може бути від 2 до 10 хвилин в залежності від бажаного ступеня готовності. На розпечену сковороду з соняшниковою олією відправимо дрібно рубаний часник і відварну квасолю. Останню слід промити перед прожарюванням.
Обсмажуючи квасолю, ми покращимо її смак за допомогою солі та перцю. Як тільки часник підсмажиться, а на квасолі з'явиться рум'яна кірочка, вогонь під сковородою слід вимкнути. Якщо ви використовуєте консервовані боби, цю стадію можна пропустити.
Приступаємо до нарізки овочів. Помідори розрізати навпіл, а потім, кожну половинку ще на 6-7 часточок.
Від солодкого перцю відріжемо боки і тонко нашаткуемо.
Теж саме зробимо з огірком.
Листя салату потрібно нарвати руками.
Наріжемо тонкими півкільцями цибулю. Бажано взяти синю, яка має солодкуватий смак. Відправляємо її до овочів.
Заправку легко приготувати змішавши в мисці дрібно посічену петрушку, сіль, перець, сік половинки лимона і оливкову олію.
Заправляти салат краще перед самою подачею, щоб овочі зберегли форму і не пустили сік.
Викладені на порційну тарілку овочі прикрашаємо теплою квасолею, яйцем та анчоусами.
Анчоуси це маленька рибка, замаринована в рослинній олії і солі, має дуже насичений слідкувато-пряний смак. У середземноморської кухні вона часто використовується як приправа, роблячи смак заправок більш насиченим.
Основний інгредієнт cалату з тунцем "Нісуаз" - шматочки тунця, викладаємо на вершину, що зробить його подачу більш ефектною. Яскрава колірна гамма цієї, по-справжньому літньої, середземноморської закуски не може не викликати апетит. Салат з овочами з квасолею "Нісуаз з тунцем" готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі