Фішка цього теплого овочевого салату з перцю і баклажанів - в соусі з соєвого соусу, меду, лимонного соку і імбиру. Готуйте теплі пісні салати, вони також смачні.
Інгредієнти
- Баклажани - 300 г
- Помідори черрі - 250 г
- Листя салату - 70 г
- Перець болгарський жовтий - 1 шт.
- Петрушка - 30 г
- Лимон (сік) - 0,5 шт
- Цукор - 2 ст. ложки
- Крохмаль - 5 г + для панірування
- Мед - 1 ч. л.
- Соус соєвий - 50 мл
- Оливкова олія - 30 мл
- Імбир свіжий - 2 ч. л.
- Перець чорний мелений - 1 ч. л.
- Сіль
Готуємо продукти для теплого салату з баклажанами, помідорів і болгарського перцю.
Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів для соусу.
У жаростійкий посуд виливаємо оливкову олію, соєвий соус, додаємо мед, крохмаль, чорний мелений перець і подрібнений на дрібній тертці імбир.
Ставимо на плиту і постійно перемішуємо. Коли соус розігріється, зменшуємо вогонь, тому що оливкова олія з соєвим соусом почнуть "стріляти". Варимо кілька хвилин, щоб соус став густішим. Соус при нагріванні почне згортатися - так і повинно бути. Через 2 хвилини кип'ятіння знімаємо соус з вогню і збиваємо занурювальним блендером.
До соусу додаємо лимонний сік і цукор.
Перемішуємо. Соус для теплого салату з баклажанів готовий. (Якщо ви зробите соус заздалегідь, то потрібно буде розігріти його перед подачею).
Баклажани нарізаємо кружечками товщиною до 1 см. (Якщо у вас гіркі баклажани, потрібно посипати їх сіллю і віджати вологу).
Помідори розрізаємо на 4 частини, перець нарізаємо кубиками, подрібнюємо зелень, видаливши жорсткі стеблинки.
Включаємо мультиварку, встановлюємо температуру 170 градусів, наливаємо олію і розігріваємо. Якщо баклажани пустили вологу, обвалюємо їх в крохмалі, а потім опускаємо в гарячу олію. Обсмажуємо баклажани у фритюрі.
Дістаємо баклажани шумівкою, щоб стікло зайве масло. Викладаємо на паперові рушники. Зверху трохи присаливаем.
На тарілку викладаємо чисті і сухі салатні листя. Зверху розподіляємо баклажани в один шар, помідори та перець. Посипаємо зеленню і поливаємо соусом. Повторюємо шари ще раз.
Салат теплий з баклажанів з соєво-медовим соусом готовий. Смачного!
Коментувати