Чи любите Ви сири? Значить вам обов'язково треба подивитися цей рецепт салату без майонезу з сиром фета і виноградом з перцем. На будь-якому святковому столі він буде помітний і затребуваний. Пригощайтеся.
Інгредієнти
- Сир м'який (з блакитною цвіллю) - 30 г
- Сир пармезан - 30 г
- Сир фета ( "фетака") - 30 г
- Виноград (різних сортів) - 250 г
- Перець солодкий червоний - 1/2 шт
- Соєвий соус (по 1 ст.л. соус-маринад і легкий соєвий соус) - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Журавлина (в'ялена) - 1 горст.
- Петрушка - 1/4 пуч.
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 3
Виноград відокремити від гілок, залишивши невелику кисть на прикрасу. Вимити й обсушити.
Петрушку вимити, обсушити і розкласти на блюді. Виноград звільнити від кісточок. Розкласти на блюді.
Сир нарізати кубиками і розкласти. Перець вимити, почистити від насіння. Нарізати на тонкі смужки.
Фетакі нарізати на тонкі пластини, формочками вирізати тематичні фігурки. Розкласти на блюдо перець і фетакі.
Пармезан натерти на дрібній тертці, присипати їм салат. Розсипати по ньому в'ялену журавлину.
У соуснику змішати обидва види соєвого соусу, оливкову олію. Заправити їм салат. Прикрасити "зірочками" пармезану, пензлем винограду. Салат з сиром фета готовий! Смачного!
Коментувати