Курячий тайський салат

Добрі і ароматні дієтичні салати з курячого філе для любителів корисного і смачного харчування. Курячий тайський салат сповнений освіжаючих ароматів, які обов'язково припадуть вам до смаку. А готувати такий салат з курячого філе дуже просто. Дієтичне куряче м'ясо ідеально поєднується зі свіжими хрусткими овочами і підходить для тих людей, які дотримуються правильного харчування або сидять на дієті. Сьогодні я розповім вам, як приготувати тайський салат з курячого філе. Салат дуже добрий і простий у приготуванні, виходить в міру гострим, пікантним, ароматним і освіжаючим. Сухий імбир можна замінити на шматочок свіжого. А якщо ви любите салат гостріше, то додайте свіжий перець чилі.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 1 шт
  • Перець солодкий - 1,5 шт (1 червоний (жовтий) і 1/2 зеленого)
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля фіолетова - 1 шт
  • Огірок - 1-2 шт
  • Кінза - 5 шт (гілочок)
  • М'ята - 1 шт (гілочка)
  • Імбир сухий - 1 ч. л.
  • Мед - 1 ст. ложка
  • Оливкова олія - ​​1-2 ст. л.
  • Перець червоний мелений - 1/3 ч. л.
  • Соєвий соус - 3-4 ст. л. (1 ст.л - для соусу, 2-3 - для маринаду)
  • Часник - 2 зуб.
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Сіль - 1-2 пуч. (за смаком)
  • Сік лимона - 1 ст. л.

Кількість порцій: 3-4

Час приготування: 20 хв

Насамперед замарінуем куряче філе в суміші соєвого соусу і тертого часнику.
Видаляємо насіння у перців і нарізаємо їх тонкою соломкою.
Фіолетову цибулю нарізаємо тонкими скибочками, а огірок - тонкою соломкою. Огірок можна не чистити від шкірки.
І моркву теж нарезам тонкою соломкою.
М'яту і кінзу необхідно порубати дрібно.
Приготуємо заправку для салату. У невеликому посуді змішаємо до однорідності мед, соєвий соус, оливкову олію, сік лимона, імбир (можна використовувати свіжий), червоний мелений перець.
Замариноване філе необхідно розрізати на дві частини і злегка відбити.
Потім з паперу вирізаємо прямокутник в два рази більше філе. Викладаємо на край паперу одне філе і накриваємо другою частиною листа.
Те ж саме робимо і з другим філе. Відправляємо обидва філе на добре розігріту суху сковороду. Смажимо філе по 4-5 хвилин з кожного боку. Нарізаємо готове філе на тонкі смужки.
Тепер все нарізані овочі і куряче філе викладаємо в миску, заправляємо соусом, посипаємо сіллю за смаком, кунжутом і рубаною зеленню. Акуратно перемішуємо.
Усе! Легкий, свіжий і в міру гострий дієтичний салат з курячого філе готовий! Можна насолоджуватися.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі