Цей салат з моркви спочатку підкорив мене своїм оформленням, я зустріла цей рецепт в інтернеті! Виглядає дуже святково! Ну і звичайно він дуже смачний! Я готувала його з нагоди весілля молодшої дочки), - заходьте на частування!
Інгредієнти
салат
- Буряк (середні) - 2 шт
- Картопля (середні) - 3 шт
- Яйце куряче (відварені) - 5 шт
- Стегно куряче (копчені, можна брати будь-які частини) - 3 шт
- Майонез - 150 г
- Часник - 2 зуб.
- Зелень (для прикраси) - 1 пуч.
- Сіль за смаком
морквяні кульки
- Морква - 2 шт
- Часник - 4 зуб.
- Сир вершковий - 2 ст. л.
- Майонез - 1 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 6
Час приготування зазначено без урахування варіння овочів і яєць, і без часу очікування готовності салату. Всі овочі і яйця відваріть заздалегідь, почистіть. Напишу, як готувала я, і буду писати, як було в оригіналі рецепта. Автор рецепта робила майонез з желатином, у мене салат прекрасно тримався і без додавання желатину, в оригіналі салат викладали в прямокутну форму, вистелену плівкою, а потім перевертали на блюдо, відповідно всі шари йшли в зворотному порядку. Я ж салат робила в формі "серця", взявши бортики від рознімної форми для торта. Буряк натираємо на тертці (віджимаємо 1-2 ст. л. соку бурякового і залишаємо його в сторонці), додаємо часник через прес, змішуємо з парою ложок майонезу і викладаємо першим шаром. Буряка брати багато не раджу, цей шар у мене наполовину менше за інших.
М'ясо курки відокремити від кісток, прибрати шкіру і нарізати дрібними кубиками, викласти другим шаром, злегка утрамбовуючи. Тут в принципі можна брати і не копчену курку, але в такому випадку її краще запекти або обсмажити на сковороді зі спеціями, просто відварна в цьому салаті буде нудною).
Яйця розділити на білки і жовтки, - білки натерти на тертці і змішати з соком буряка,
Додати 1 ложку майонезу (майонез додайте, регулюючи в'язкість кожного шару, щоб він добре тримався), викласти на м'ясо (всі шари злегка притискаємо ложкою)
Картоплю натерти на тертці, до нього ж додати натерті жовтки
Змішати з майонезом і викласти останнім шаром. Всі шари солити за смаком!
Для морквяних кульок приготуємо масу з натертої на дрібній тертці відвареної моркви, плавленого сиру (в баночках), майонезу і часнику, пропущеного через прес. Моркву тут бажано брати дуже яскравого кольору, буде красиво виглядати, і часнику тут має бути побільше). Ці кульки будуть служити не тільки прикрасою салату, але і його складником. Прибираємо салат в холодильник на 2-3 години, морквяну масу теж прибираємо в холодильник на цей же час.
Незадовго до подачі дістаємо салат і морквяну масу з холодильника, і катаємо морквяні кульки розміром з волоський горіх, викладаємо їх по краю салату. Зелень (у мене кріп) дрібно ріжемо і посипаємо їй всю вільну поверхню салату. Якщо у вас прямокутна форма, то кульки викладають паралельно на всі боки, а в по центру посипають смужку із зелені. Можна подавати на стіл!
Салат потрібно подавати, розрізаючи його лопаткою так, щоб в кожній порції була морквяна кулька. Смачного!
Коментувати