Чому така назва? Поясню. Років так двадцять тому, коли на будь-якому святковому столі просто зобов'язаний був стояти тазик з олів'є, послала я свого чоловіка в магазин, з довгим списком всього "найнеобхіднішого". Всі купив, молодець! А ось про картоплю забув. Зате придбав, незрозуміло навіщо, великий, соковитий, яскравий болгарський перець. Гарний, сказав, привернув увагу. Що ж поробиш... Ось замість картоплі і пішов в салат перчик. Відмінний салат з горошком і куркою! Їв його чоловік і нахвалював, примовляючи: "І нітрохи не гірше олів'є!". А рецепт салату під такою назвою так і прижився у нас. Спробуйте!
Інгредієнти
- Огірок маринований - 3 шт
- Яйце куряче - 3 шт
- Грудка куряча (200-220 г) - 1/2 шт
- Цибуля червона - 1/2 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Горошок зелений - 1 бан.
- Зелень (петрушка, кріп) - 1/2 пуч.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Майонез - 70 г
- Йогурт - 80 г
- Сіль
- Перець чорний
Цибулю подрібнити і замаринувати в лимонному соці на 10-15 хвилин.
Болгарський перець, маринований огірок і відварну курячу грудку нарізати кубиком, НЕ крупно. Відварені яйця порубати.
Викласти всі інгредієнти у великій салатник, додати зелений горошок і подрібнену зелень. (Із цибулі злити рідину)
Майонез і йогурт перемішати, приправити перцем, трохи посолити.
Заправити салат з курки соусом, акуратно перемішати. А можна заправити цей салат з курки і горошку просто майонезом, сметаною, йогуртом або мацоні. Смачного!
Коментувати