Знайоме поєднання овочів, знайома заправка. Частенько готую цей салат з овочів і курячого філе саме в порціонної подачі.
Інгредієнти
- Філе куряче (відварне або запечене) - 120 г
- Огірок маринований - 2 шт
- Картопля (відварена) - 2 шт
- Помідори черрі - 6 шт
- Цибуля ріпчаста (фіолетова) - 1 шт
- Сир твердий (тертий на дрібній тертці) - 50 г
- Олія - 3 ст. л.
- Гірчиця (звичайна або зерниста) - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 2 ч. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Цукор (або мед за смаком)
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Огірочки хрусткі порізати не дуже дрібно. Картопля кубиками.
Куряче філе, в даному випадку запечена куряча грудка, кубиками.
Якщо цибуля велика, то порізати півкільцями. Дрібними кільцями. Помідори черрі половинками. Лук, якщо занадто сердитий, ошпарити окропом або замаринувати в суміші вода-оцет 1: 1 і дрібкою цукру на 20 хвилин.
Викласти інгредієнти салату в порційні стакани довільно.
Для заправки змішати рослинну олію з гірчицею, лимонним соком та соєвим соусом. Збити віночком, відрегулювати смак цукром (я використовую мед).
Полити заправкою салат. Зверху присипати тертим на дрібній тертці сиром. Наш салат з курячого філе і овочів готовий. Смачного!
Коментувати