Салат "Червоне море"

Чудовий, легкий, дуже приємний розкішний святковий салат з сиром, крабовими паличками і болгарським перцем. Базовий рецепт з інтернету, але я його трохи переробила, додала інгредієнтів і змінила заправку. Майонез розбавила сметаною і додала горчічкі, з'явилася дуже приємна пікантна нотка.

Інгредієнти

  • Крабові палички - 250 г
  • Помідор (2-3 шт)
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Сир твердий - 150 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Майонез
Рецептура вказана на повну порцію. Я готувала приблизно з половини вказаної кількості. Від себе додала кукурудзу, яйця, сметану і гірчицю. Палички, нарізати навскоси тонкими скибочками. Перець і помідор довгою соломкою. У помідора попередньо треба видалити насіння.
Змішати продукти в глибокій мисці, додати натертий на крупній тертці сир.
Змішати в мисці в рівних пропорціях майонез і сметану, додати за смаком баварської, французької або зерненой гірчиці, подрібнений часник і перемішати. Додати до салату.
Акуратно перемішати.
Салат викласти на плоску тарілку гіркою. Навколо викласти кукурудзу. При бажанні злегка посипати зеленню.
Мені хотілося створити відчуття морського дна. Прикрасити салат часточками варених яєць. Кукурудза, яйця і зелень - це і є моє додавання до початкового рецепту. На наш смак вони виявилися в тему. Я використовувала пармезан, але, як мені здалося, цей сир виявився невідповідним для такого ніжного салату. Його занадто яскравий смак і аромат придушили всі інші смаки і аромати.
Я обов'язково буду робити цей салат з крабових паличок і болгарського перцю ще, але сир буду використовувати з більш нейтральним смаком. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі