Дуже смачний і ситний салат з яловичої печінки, який можна їсти як і основне блюдо. Простий в приготуванні, навіть починаюча господиня впорається дуже швидко.
Інгредієнти
- Печінка яловича - 400 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Олія - 5 ст. л.
- Молоко - 3 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Петрушка - 1/2 пуч.
- Сіль (за смаком) - 1 пуч.
- Перець чорний (за смаком) - 1 пуч.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Печінку порізати товстою соломкою. Якщо є час, можна замочити в молоці, так вона стане набагато ніжніше і піде зайва гіркота, якщо немає, то можна відразу готувати далі.
Яйця збити з борошном і молоком, посолити за смаком і обсмажити на маленькому вогні, на змащеній маслом сковороді. Трохи остудити і порізати.
Цибулю дрібно порізати, моркву потерти і обсмажити з 2 ложками олії на сковороді.
Печінку також обсмажуємо на маслі, що залишилася, і все змішуємо в мисці з петрушкою. Можна додати майонез або сметану. Але мені заправка не знадобилася, масла вистачає.
Коментувати